Baniak na wodę-gdzie kupić

Woda i jej parametry

Moderatorzy: mkozubski, krisaczek

Awatar użytkownika
GościaK
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Baniak na wodę-gdzie kupić

Post autor: GościaK » 08 sty 2006, 12:18

witajcie, mam problem z przetrzymywaniem wody z filtra RO, do tej pory leciała do wiadra i 2 baniaczkow po 5 litrów, jakie to uciążliwe nie muszę pisać, może ktoś z forumowiczów zna jakiś sklep internetowy gdzie można zakupić baniak na wodę ok 30-35 litrów przeźroczysty (mleczny) , obleciałem Obi i inne praktikery, ale niestety jest sezon zimowy baniaki będą na wiosnę, ot argumentacja, mam dużo baniek 30 litrowych ale po rozpuszczalnikach i chyba nie da rady ich doczyścić żeby nadawały się do ryb, no może ktoś ma w tym jakieś doświadczenie? A może przy okazji wyjazdu do Warszawy 14go stycznia na wystawę akwa ktoś by mógł mi coś załatwić lub podac jakieś namiary, pozdrawiam i do zobaczenia w Wa-wie. :)

Awatar użytkownika
Amorphis
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bydgoszcz

Post autor: Amorphis » 08 sty 2006, 12:56

poszukaj tez moze po kolei na allegro hasel: beczka, baniak, pojemnik
czasami sie cos trafia po jedzeniu... a do wiosny nie jest juz daleko :)

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 08 sty 2006, 13:14

Uważam że z tym nie ma żadnego problemu - takie pojemniki przemysł spożywczy traktuje jako odpadowe - esensje aromatyczne czy koncentraty . W sklepach np. supermarketach są w sprzedaży takie a 20-30 litrów z kranem na dole - jako turystyczny pojemnik na wodę .

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 08 sty 2006, 13:18

Polecam też spore sklepy ogrodnicze.. a swoją drogą zastanawiam się co Ciebie powstrzymuje od zamówienia zbiorniczka na miarę sklejonego ze szkła lub jakiegoś tworzywa... Pewnie więcej już straciłeś na bilety lub paliwo niż kosztował by taki zamówiony zbiornik..

Witkacy
junior
junior
Imie i Nazwisko: Witold Romanek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: Witkacy » 08 sty 2006, 14:46

Nie jest przeźroczysta :( ale cena jest dobra.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79471444
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80290356
Takie z kranem w marketach kosztują dużo więcej. Ostatnio widziałem w Leroy Merlin 50l za 68zł :shock:

teo
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Tadeusz P.
Miejsce zamieszkania/miasto/: Brzesko

Post autor: teo » 08 sty 2006, 15:19

Broń Cię Boże przed baniakami nieznanego pochodzenia lub po koncentratach spożywczych.. Myślałem, że jak wypłuczę beczkę po koncentracie i posiedzi w nim woda to będzie OK. Mam ją w ogródku od 12 lat i do tej pory śmierdzi pomarańczami.
Nadaje się tylko baniak, który ma atest do przechowywania żywności, najlepiej nowy lub używany ale taki w którym wcześniej była przechowywana tylko woda. No chyba że ktoś lubi jak mu paletka pływa w bulionie np. pomarańczowym.

Kanister z tworzywa powinien być dostępny również w małych sklepach ogrodniczych lub ze sprzętem gospodarstwa domowego.

Awatar użytkownika
GościaK
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: GościaK » 08 sty 2006, 15:29

Dzięki za zainteresowanie, na allegro patrzyłem oczywiście mają i to sporo różnej maści ale jak piszą po koncentratach spożywczych lub płynach do naczyń nie jstem pewiem czy będą OK i nie zamierzam prób robić na moich rybach, teraz jest martwy okres na takie rzeczy, bo kupuja je głównie turyści na biwaki, łodzie itp. największy jaki znalazłem to 10 litrów z kranikiem a tak posucha jak nie wiem, co do sklejania zbiornika to jak juz postawię dom to sobie na pewno przygotuję póki co zostaje mi jakiś baniaczek bo latanie co godzina do łazienki czy aby 5litowy baniak się ne przelał troszke mnie irytuje, a ciekawi mnie jakie macie u siebie patenty? Póki co napisałem do paru firm które produkuja takie opakowania, ale nie wiem czy wogóle się do mnie odezwą bo przecierz co to za klient zamawiający 1 baniak ;)

Witkacy
junior
junior
Imie i Nazwisko: Witold Romanek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: Witkacy » 08 sty 2006, 15:36

Oooo :? nie doczytałem, że to po chemii... ale na allegro jest pełno różnych baniaków. Na pewno coś się znajdzie na wodę pitną.

daro
junior
junior

Post autor: daro » 08 sty 2006, 19:35

Ostatnio kupiłem baniaki przezroczyste 20l w dużym sklepie ogrodniczym.cena około 16zl

Awatar użytkownika
Marek81
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marek Szymaniak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Ząbki
Kontaktowanie:

Post autor: Marek81 » 08 sty 2006, 20:40

Bwdziesz w Wawie na wystawie ? Dam ci wielkie wiadro z pokryą do celów spożywczych! Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
GościaK
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: GościaK » 08 sty 2006, 21:38

będę w Wawie, ale dzięki, doceniam chęci, ja muszę ten baniak przenosić a z wiadrem takim dużym to nie za bardzo, mam takie wiadra po karmie dla kotów i psów
Ostatnio kupiłem baniaki przezroczyste 20l w dużym sklepie ogrodniczym.cena około 16zl
Jak możesz podaj gdzie? mieli większe?

daro
junior
junior

Post autor: daro » 08 sty 2006, 21:54

baniaczki kupiłem w Płocku w sklepie ogrodniczym "jawor".jest to bardzo duży sklep,wiec może jest jakaś ich sieć w kraju.wiekszych baniaków niestety nie było, ale dla mnie to super wielkość. pozdrawiam.

Awatar użytkownika
stanpiter
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Piotr Stanaszek

Post autor: stanpiter » 09 sty 2006, 07:08

Jeśli ktoś chce mogę załatwić baniaki 10litrów matowe białe, osobiście trzymam w nich wodę po osmozie.

Dzidek
junior
junior

Post autor: Dzidek » 09 sty 2006, 08:32

W sklepie zoologicznym w którym wydajesz ciężko zapracowane pieniądze, poproś o pojemnik po karmie dla gryzoni - zielony 35l.Jeśli dużo straciłeś da Ci gratis-jeśli niewiele zarząda około 4zł. Poza tym w sklepie Bricomarche jest pojemnik 65l w cenie przystępnej - zielony kosz na śmieci działkowca - używam go 10 miesięcy i jest OK.

Awatar użytkownika
Jeki
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Łukasz Osieka

Post autor: Jeki » 09 sty 2006, 08:34

Pytasz o patenty innych.
Ja mam osmozę z zasobnikiem więc nalewam 10 l w 3-4minuty i czekam aż się znów napełni zasobnik.To co naleję - do akwa 112litrów gdzie mieszam z kranówką i stoi napowietrzana i ogrzana.W ten sposób mam cały czas awaryjnie 100l wody ustanej gotowej na drakę .nabieram też z tago do podmian i natychmiast uzupełniam.

Odpowiedz

Wróć do „Woda”