Baniak na wodę-gdzie kupić
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
- GościaK
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
Baniak na wodę-gdzie kupić
witajcie, mam problem z przetrzymywaniem wody z filtra RO, do tej pory leciała do wiadra i 2 baniaczkow po 5 litrów, jakie to uciążliwe nie muszę pisać, może ktoś z forumowiczów zna jakiś sklep internetowy gdzie można zakupić baniak na wodę ok 30-35 litrów przeźroczysty (mleczny) , obleciałem Obi i inne praktikery, ale niestety jest sezon zimowy baniaki będą na wiosnę, ot argumentacja, mam dużo baniek 30 litrowych ale po rozpuszczalnikach i chyba nie da rady ich doczyścić żeby nadawały się do ryb, no może ktoś ma w tym jakieś doświadczenie? A może przy okazji wyjazdu do Warszawy 14go stycznia na wystawę akwa ktoś by mógł mi coś załatwić lub podac jakieś namiary, pozdrawiam i do zobaczenia w Wa-wie. 

-
- junior
- Imie i Nazwisko: Witold Romanek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
- Kontaktowanie:
Nie jest przeźroczysta
ale cena jest dobra.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79471444
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80290356
Takie z kranem w marketach kosztują dużo więcej. Ostatnio widziałem w Leroy Merlin 50l za 68zł

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79471444
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=80290356
Takie z kranem w marketach kosztują dużo więcej. Ostatnio widziałem w Leroy Merlin 50l za 68zł

-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Tadeusz P.
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Brzesko
Broń Cię Boże przed baniakami nieznanego pochodzenia lub po koncentratach spożywczych.. Myślałem, że jak wypłuczę beczkę po koncentracie i posiedzi w nim woda to będzie OK. Mam ją w ogródku od 12 lat i do tej pory śmierdzi pomarańczami.
Nadaje się tylko baniak, który ma atest do przechowywania żywności, najlepiej nowy lub używany ale taki w którym wcześniej była przechowywana tylko woda. No chyba że ktoś lubi jak mu paletka pływa w bulionie np. pomarańczowym.
Kanister z tworzywa powinien być dostępny również w małych sklepach ogrodniczych lub ze sprzętem gospodarstwa domowego.
Nadaje się tylko baniak, który ma atest do przechowywania żywności, najlepiej nowy lub używany ale taki w którym wcześniej była przechowywana tylko woda. No chyba że ktoś lubi jak mu paletka pływa w bulionie np. pomarańczowym.
Kanister z tworzywa powinien być dostępny również w małych sklepach ogrodniczych lub ze sprzętem gospodarstwa domowego.
- GościaK
- entuzjasta
- Kontaktowanie:
Dzięki za zainteresowanie, na allegro patrzyłem oczywiście mają i to sporo różnej maści ale jak piszą po koncentratach spożywczych lub płynach do naczyń nie jstem pewiem czy będą OK i nie zamierzam prób robić na moich rybach, teraz jest martwy okres na takie rzeczy, bo kupuja je głównie turyści na biwaki, łodzie itp. największy jaki znalazłem to 10 litrów z kranikiem a tak posucha jak nie wiem, co do sklejania zbiornika to jak juz postawię dom to sobie na pewno przygotuję póki co zostaje mi jakiś baniaczek bo latanie co godzina do łazienki czy aby 5litowy baniak się ne przelał troszke mnie irytuje, a ciekawi mnie jakie macie u siebie patenty? Póki co napisałem do paru firm które produkuja takie opakowania, ale nie wiem czy wogóle się do mnie odezwą bo przecierz co to za klient zamawiający 1 baniak 

W sklepie zoologicznym w którym wydajesz ciężko zapracowane pieniądze, poproś o pojemnik po karmie dla gryzoni - zielony 35l.Jeśli dużo straciłeś da Ci gratis-jeśli niewiele zarząda około 4zł. Poza tym w sklepie Bricomarche jest pojemnik 65l w cenie przystępnej - zielony kosz na śmieci działkowca - używam go 10 miesięcy i jest OK.
- Jeki
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Łukasz Osieka
Pytasz o patenty innych.
Ja mam osmozę z zasobnikiem więc nalewam 10 l w 3-4minuty i czekam aż się znów napełni zasobnik.To co naleję - do akwa 112litrów gdzie mieszam z kranówką i stoi napowietrzana i ogrzana.W ten sposób mam cały czas awaryjnie 100l wody ustanej gotowej na drakę .nabieram też z tago do podmian i natychmiast uzupełniam.
Ja mam osmozę z zasobnikiem więc nalewam 10 l w 3-4minuty i czekam aż się znów napełni zasobnik.To co naleję - do akwa 112litrów gdzie mieszam z kranówką i stoi napowietrzana i ogrzana.W ten sposób mam cały czas awaryjnie 100l wody ustanej gotowej na drakę .nabieram też z tago do podmian i natychmiast uzupełniam.