Serce wołowe
Moderatorzy: mkozubski, krisaczek
-
- Posty: 2
- Rejestracja: 04 lis 2014, 18:59
- Imie i Nazwisko: Adam Grześkowiak
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Poznań
Serce wołowe
Dzień dobry,
chciałbym się dowiedzieć, czy takie serce wołowe http://www.sklep.miesodlapsow.pl/serce- ... losci.html jest odpowiednie do przygotowania pokarmu dla paletek? Ew. gdzie Państwo kupują serce, kiedyś widziałem w Realu.
Pozdrawiam
chciałbym się dowiedzieć, czy takie serce wołowe http://www.sklep.miesodlapsow.pl/serce- ... losci.html jest odpowiednie do przygotowania pokarmu dla paletek? Ew. gdzie Państwo kupują serce, kiedyś widziałem w Realu.
Pozdrawiam
- krisaczek
- zarząd pkmd
- Posty: 1281
- Rejestracja: 10 lut 2007, 14:47
- Imie i Nazwisko: Krzysztof Kluczka
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Katowice
- Lokalizacja: Katowice
Re: Serce wołowe
Odradzam, gdyz jest to serce zamrozone, wiec zeby je przygotowac, trzeba je rozmrozic. Usunac cala tkanke tluszczowa, zyly. Problem w tym ze bedziesz musial je potem ponownie zamrozic. Aspol sprzedaje rowniz serce zmielone, podobno uprzednio oczyszczone, ale w zmielonym nie zobaczysz co tam jest. Generalnie takie serce jak na zdjeciu tylko swieze, nie mrozone, jest idealne tylko musisz je oczyscic z wszystkiego co biale i pomielic.
-
- Posty: 2
- Rejestracja: 04 lis 2014, 18:59
- Imie i Nazwisko: Adam Grześkowiak
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Poznań
Re: Serce wołowe
Dziękuję za odpowiedź. W moim przypadku najłatwiej będzie znaleźć takie w supermarkecie
- marcinw
- zarząd pkmd
- Posty: 732
- Rejestracja: 15 sty 2006, 21:41
- Imie i Nazwisko: Marcin Wilk
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Częstochowa
- Lokalizacja: Częstochowa
Re: Serce wołowe
Witam..
często bywa w Makro - świeże na tackach, zaraz po zakupie usuwam wszystko co białe, skręcam przez maszynkę, dodaję przeciśnięty czosnek, spirulinę, łagodną paprykę w proszku i co tam mam pod ręką z pokarmów w płatkach czy granulacie (uzyskuję przez to odpowiednią konsystencję). Później w torebki foliowe, dociskam np. deską do krojenia żeby uzyskać grubość tabliczki ok 5mm i takie paczuszki do zamrażarki.
często bywa w Makro - świeże na tackach, zaraz po zakupie usuwam wszystko co białe, skręcam przez maszynkę, dodaję przeciśnięty czosnek, spirulinę, łagodną paprykę w proszku i co tam mam pod ręką z pokarmów w płatkach czy granulacie (uzyskuję przez to odpowiednią konsystencję). Później w torebki foliowe, dociskam np. deską do krojenia żeby uzyskać grubość tabliczki ok 5mm i takie paczuszki do zamrażarki.
- rady3
- entuzjasta
- Posty: 1509
- Rejestracja: 06 gru 2004, 16:42
- Imie i Nazwisko: Robert Dreszer
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Stary Białcz
- Lokalizacja: Kościan
- Kontaktowanie:
Re: Serce wołowe
Też zawsze kupuję w makro. Dzwonię, zamawiam i odbieram w umówiony dzień. No ale ja kupuję 30kg. 

- roh
- członek PKMD
- Posty: 2095
- Rejestracja: 09 maja 2010, 21:49
- Imie i Nazwisko: Roman Hadziewicz
- Miejsce zamieszkania/miasto/: KĘTRZYN
- Lokalizacja: KĘTRZYN
- Kontaktowanie:
Re: Serce wołowe
To dlatego tak dobrze wyglądaszrady3 pisze:Też zawsze kupuję w makro. Dzwonię, zamawiam i odbieram w umówiony dzień. No ale ja kupuję 30kg.



-
- nowicjusz
- Posty: 20
- Rejestracja: 13 paź 2014, 15:58
- Imie i Nazwisko: KRZYSZTOF POLIŃSKI
- Miejsce zamieszkania/miasto/: TORUŃ
Re: Serce wołowe
.....to może być prawda......bo usta ma całe czerwone.....od tych serc




- rady3
- entuzjasta
- Posty: 1509
- Rejestracja: 06 gru 2004, 16:42
- Imie i Nazwisko: Robert Dreszer
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Stary Białcz
- Lokalizacja: Kościan
- Kontaktowanie:
Re: Serce wołowe
Roh tak i do tego od dodatku czosnku nie mam robali
)

-
- Posty: 2
- Rejestracja: 13 kwie 2015, 21:55
- Imie i Nazwisko: Norbert Staszewski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Raszyn
Re: Serce wołowe
Witam wszystkich serdecznie (piszę to tu gdyż nie zlokalizowałem rubryki powitańmarcinw pisze:Witam..
często bywa w Makro - świeże na tackach, zaraz po zakupie usuwam wszystko co białe, skręcam przez maszynkę, dodaję przeciśnięty czosnek, spirulinę, łagodną paprykę w proszku i co tam mam pod ręką z pokarmów w płatkach czy granulacie (uzyskuję przez to odpowiednią konsystencję). Później w torebki foliowe, dociskam np. deską do krojenia żeby uzyskać grubość tabliczki ok 5mm i takie paczuszki do zamrażarki.

- marcinw
- zarząd pkmd
- Posty: 732
- Rejestracja: 15 sty 2006, 21:41
- Imie i Nazwisko: Marcin Wilk
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Częstochowa
- Lokalizacja: Częstochowa
Re: Serce wołowe
Witaj na forum PKMD. O rubryce powitań pomyślimy
Wracając do serca to teraz po latach to już tak na oko.. Na kilogram czystego serca daję 2-3 ząbki czosnku przeciśnięte, czubatą łyżeczkę słodkiej mielonej papryki w proszku, około jednej szklanki wszelkich płatków i granulatów w tym spiruliny których ryby nie jedzą samych zbyt chętnie. Do tego daję vibovit w ilości ok 4 saszetek i jeśli mam to zmielone pancerze krewetek (kupuję też w makro na tacce takie w całości, krewetki zjadamy a pancerze zostają jako źródło chityny dla ryb). Zawsze po rozmrożeniu porcji mięsa przed podaniem zakrapiam je kilkoma kroplami sera fishtamin, czekam aż dobrze wsiąknie i karmię małymi porcjami tak żeby ryby pobierały mięso w locie i żeby zbyt wiele nie spadało na dno.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Posty: 2
- Rejestracja: 13 kwie 2015, 21:55
- Imie i Nazwisko: Norbert Staszewski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Raszyn
Re: Serce wołowe
Jeszcze jakbyś mógł tak mniej więcej podać ile tej spiruliny wsypać do tego kilograma serc to bym był zobowiązany, bo z tym różnego rodzaju suchym bym już raczej nie robił gdyż moje chętnie przyjmują różne granulaty no chyba, że wcześniej dostaną rozmrożone serce to już nie koniecznie im podchodzi
Ta w/w spirulina może już zastąpić np. szpinak?
Taka w proszku jak w poniższym linku będzie dobra?
http://www.bulkpowders.pl/spirulina-w-p ... 3%B3wieniu
Może trochę głupie pytanie, ale czy te skorupki po krewetkach nie staną im w gardle?
I czy jakiś konkretny smak Vibovitu wsypujesz np. wanilia, truskawka?
Z góry dziękuję za odp.

Ta w/w spirulina może już zastąpić np. szpinak?
Taka w proszku jak w poniższym linku będzie dobra?
http://www.bulkpowders.pl/spirulina-w-p ... 3%B3wieniu
Może trochę głupie pytanie, ale czy te skorupki po krewetkach nie staną im w gardle?
I czy jakiś konkretny smak Vibovitu wsypujesz np. wanilia, truskawka?
Z góry dziękuję za odp.
- marcinw
- zarząd pkmd
- Posty: 732
- Rejestracja: 15 sty 2006, 21:41
- Imie i Nazwisko: Marcin Wilk
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Częstochowa
- Lokalizacja: Częstochowa
Re: Serce wołowe
Vibovit to jaki im posmakuje, najlepiej vanilia lub banan a najlepiej zwykły bezsmakowy. Pancerzyki przekręcanie dwukrotnie przez maszynkę. Spiruliny w płatkach to i samej z pół szklanki możesz dać. Ja kiedyś miałem 100% spirulinę i ubijałem w moździerzu. Ta w płatkach jest słaba wiec można dużo. Musisz sam dobrać proporcje bo jak przesadzisz to moze im nie smakować. Czasem nawet jak robiłem kolejna porcje i się trochę kolor zmienił od spiruliny na zielonkawy to nie chciały podejmować. Te rybska to jakieś wybredne estetki są 
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
- marcinw
- zarząd pkmd
- Posty: 732
- Rejestracja: 15 sty 2006, 21:41
- Imie i Nazwisko: Marcin Wilk
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Częstochowa
- Lokalizacja: Częstochowa
Re: Serce wołowe
Ta z linku wygląda obiecująco ale tej to mniej. Jeśli to faktycznie 100% to łyżka stołowa wystarczy
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości