Witam!
Zastanawiam się czy są jakieś ograniczenia jeśli chodzi o częstotliwość podawania żywej atremii. Moje palecie bardzo ją lubią a przy tym nie bardzo gustują w suchym. Dostają codziennie miksy własnej roboty (dwie wersje do których m.in. są też wrzucone płatki: Dallio plus i Spirulina). Oprócz tego ubóstwiają doniczkowca i artemię. I na tym niestety koniec

Mimo że wiem że artemia to pokarm bezpieczny to zastanawiam się czy można ją podawać codziennie, jako drugi posiłek? I czy można im ewentualnie dać mięso dwa razy dziennie? (ryby są młode, mają od 8-9 do 12cm). Podaję im w tej chwili po południu jakieś płatki (na zmianę: Dallio plus, Spirulinę, D-50, Regular i granulat Sery). Raczej skubią niż jedzą i większość z tych suchych pokarmów zjadają kiryski (które tak się na tym wikcie utuczyły że ledwo się ruszają

) Wielkich głodówek im nie serwowałam bo uznałam że skoro to młode ryby to raczej niewskazane...
No i wobec tych tadków niejadków zastanawiam się czy codziennie podawana artemia nie byłaby przesadą?? (nie mogę znaleźć informacji na ten temat)
Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi, K.