Strona 1 z 1

Podroby z królika

: 27 lip 2007, 11:32
autor: krzyś
Co myślicie o wykorzystaniu do robienia mix-ów serducha ,wątroby ewentualnie mięsa bardzo chudego z króliczej??
Prawdopodobnie królicze mięso jest jednym ze zdrowszych, często lekarze przypisują je dzieciom które, mają dietę bezgluteinową??

: 27 lip 2007, 20:05
autor: gajowa
Wątroby nie polecam ze względu na to iż, bardzo brudzi wodę, choć podobno zawiera hormon wzrostu i ryby chętnie jedzxą mixa z watrobą.
Co do królika, to nie wypowiadam sie na ten temat, bo nigdzie nie czytałam czy można użyć tego miesa w mixsie.

: 28 lip 2007, 08:14
autor: krzyś
Basiu, a czy poza brudną wodą są jakieś jeszcze skutki uboczne przy podawaniu jej, pod warunkiem że wiadomo z jakiego źródła pochodzi ??
A, a przy okazji co sądzisz o mięsie ryb morskich np. Sola, Mietaj, Panga, Dorsz czy poczciwy Łosoś?? czy można je dodawać do mix-u z serducha, czy lepiej podawać jako samodzielny dodatek?

: 29 lip 2007, 17:25
autor: gajowa
Wszelkie morskie dodatki są bardzo dobre dla dysków. Krzysiek ostatnio zrobił mixa z krewetkami, małżami i solą. Nasze ryby go uwielbiają

: 05 paź 2007, 12:15
autor: snip
Tak czytam wasze forum od dłuższego czasu i sam miałem zadać pytanie dotyczące właśnie mięsa z królika. Tak się składa że na działce z tatą hodujemy króliki i zgadzam się z Krzysiem że jest mięsem jednym ze zdrowszych tym bardziej że uwielbiają je małe dzieci. Tylko ja chciałem zrobić mixa opartego głównie na mięsie z królika , mianowicie :

Chude mięso z królika + Dallio Plus + Grana Discus + Vibovit waniliowy i odrobina groszku zielonego

Pozdrawiam

Kamil

: 05 paź 2007, 15:47
autor: kolejarz65
Jak już dodajesz vibovit to lepiej ten dla niemowlaków tzn. bezsmakowy.

: 05 paź 2007, 21:24
autor: stanpiter
Zastanówcie się koledzy jak mają wyglądać Wasze dyski. Osobiście nie polecam, jadłem króliki za młodu i jak wyglądam :wink:
Serio - mięso ponoć zdrowe, więc czemu nie, zwłaszcza jak hodujesz je sam.

: 05 paź 2007, 22:19
autor: snip
tylko jest jeszcze kwestia tego typu , że jak je gotujesz około 2 godzin dla siebie to jesteś pewny w 100 % że jest zdrowe :) a z surowym nawet gdy je hodujesz sam różnie może być , dlatego myślę żeby je chociaż sparzyć podczas przyrządzania mixa