Strona 1 z 1
Serce indyka
: 25 paź 2007, 18:42
autor: Jaross
Witam dużo czytam na tema przepisów na pokarmy z serca indyka czy wołowe tylko nie wiem czy dobrze rozumiem bo nigdzie nie doczytałem że zmielone kilka razy serce wymieszane z dodatkami podaje się na surowo czy trzeba gotować albo sparzyć? Z góry dzięki za odpowiedz.
: 25 paź 2007, 18:44
autor: daro1820
Mięso podaje się surowe
: 25 paź 2007, 18:56
autor: gienierator
Surowe (sam kosztuję podczas czyszczenia przed zmieleniem)
: 25 paź 2007, 19:09
autor: Jaross
Dzięki za szybką odpowiedz jutro rano będę działał. Zobaczymy co wyjdzie ma taki przepis :
"Do całości na ok 1 kg serca dodaje 1 ząbek czasnku ze 2 torebki wibowitu i płatki D 50 plus tropicala". Te składniki akurat posiadam w domu więc spróbuje coś takiego zmontować na początek. Pozdrawiam.
: 25 paź 2007, 20:00
autor: jasiu1815
Witaj
Prponuję dodać jeszcze trochę zieleni np.szpinaku lub spiruliny tropikala w płatkach.Możeesz także dodać banana i trochę marchwi.
: 26 paź 2007, 06:51
autor: Jaross
Oki zaraz biorę się za przyrządzenie pierwszego posiłku

: 26 paź 2007, 08:16
autor: tyshowian
Ja robię w/g przepisu P.Mordawskiego z Częstochowy
Cyt.
Bazą pokarmową dla ryb w hodowli jest serce wołowe zmielone dwukrotnie. Do 5 kg serca wołowego dodaję 0,5 kg szpinaku rozdrobnionego, 15 dkg rozdrobnionej słodkiej papryki czerwonej (dwukrotnie zmielone przez maszynkę o sitku do maku), 20 dkg artemii mrożonej, 20 dkg oczlika lub rozwielitki mrożonej, 1 rozdrobnionego banana, 1/4 cytryny, 3 łyżki stołowe tranu, 5 wyciśnietych ząbków czosnku, 10 dkg spiruliny, 10 dkg płatków D-50. Pokarm mrożony należy przed dodaniem do serca rozmrozić, przepłukać zimną wodą i wycisnąć na gęstej siatce.
http://www.symphysodon.pl/index.php?opt ... =7&catid=6
Pozdrawiam