Strona 1 z 1

Jak robie karmę.

: 03 mar 2008, 22:11
autor: Haki
Serca idycze oddzielam od tłuszczu, kroje na 4 części i mieszam z krylem oraz siekanym szpinakiem. proporcje 1:1.

: 03 mar 2008, 22:15
autor: Haki
Wszystko miele razem przez maszynke do mięsa przez standardowe sitko.
Po zmieleniu mieszam i pakuje w woreczki w cienkie plastry aby po zamrożeniu łatwo łamać

: 04 mar 2008, 12:51
autor: tuptus
Jakich karm gotowych używasz??

: 04 mar 2008, 13:24
autor: Karwen
bleeee:P ale ważne że paletom smakuje:P
Ja wczoraj właśnie mięso robiłem to dodałem suchy i vibovit waniliowy:P wcinały jak szalone:P u mnie szpinaku nie ruszają a spiruline nie chętnie. Dlatego wole żeby wcinały mięsko a nie żeby walało się po akwarium. Ale nie wątpię że z punktu widzenia ryby musi to wyglądać apetycznie:D

: 04 mar 2008, 17:29
autor: Haki
tuptus pisze:Jakich karm gotowych używasz??
Żadnych :D

: 04 mar 2008, 17:32
autor: Haki
Karwen pisze:bleeee:P ale ważne że paletom smakuje:P
Ja wczoraj właśnie mięso robiłem to dodałem suchy i vibovit waniliowy:P wcinały jak szalone:P u mnie szpinaku nie ruszają a spiruline nie chętnie. Dlatego wole żeby wcinały mięsko a nie żeby walało się po akwarium. Ale nie wątpię że z punktu widzenia ryby musi to wyglądać apetycznie:D
Musza jesc zielenine bo jak nie to dostana zaparc. Sraja wtedy na biało i wtedy wiekszosc zaczyna leczyc myslac ze to jakies chorubsko.

: 04 mar 2008, 18:23
autor: Karwen
U mnie dostają spiruline. Czyli polecasz szpinak w serduszku wołowym lub indyczym??:)

Nie wiedziałem że jak nie dostają zieleniny to ,,srają'' na biało:) Spirulina przeczyszcza układ pokarmowy ale czy wystarczająco??

: 04 mar 2008, 20:07
autor: marcinek230480
rozumiem że szpinak nie jest gotowany?

: 04 mar 2008, 21:46
autor: Haki
Kupuje mrozony drobno siekany HORTEX rozmrażam wyciskam wode przez szmate lub gaze i tak mieszam a potem miele.