Strona 1 z 1
srece wołowe--mix
: 23 cze 2008, 11:07
autor: ttoommuuss
czy ktoś by mi mógł poradzic co dodać żeby mój miks po wrzuceniu do wody nie rozpływał sie w pył [ mój miks składa sięz serce wołowe , krewetki marchewka ,banan, jabłko, czosnek gotowane jajko -- same białko] ??
: 23 cze 2008, 11:12
autor: Iwek_22
dodaj żelatyny
: 23 cze 2008, 11:31
autor: ttoommuuss
dzieki a mam jeszcze jedno pytanko ile razy to wszystko mielić przez maszynke bo ja trzy razy przepuszczalem to może za dużo?????
: 23 cze 2008, 11:46
autor: Iwek_22
Chyba większość mieli trzy razy.
: 23 cze 2008, 11:50
autor: ttoommuuss
dzieki wielkie pozdro,,,,....
: 23 cze 2008, 12:45
autor: michal.p1
dziwne pytanie jak na dział "oświetlenie"
: 23 cze 2008, 21:14
autor: Amorphis
Oświetlenie, oświecić... dobry dział.
U mnie stara "ruska" ręczna maszynka mieli tylko raz, a zamrożone mięsko kroję w kostkę 1-2mm przed podaniem.
: 24 cze 2008, 09:41
autor: Deszczowatwarz
Marek ty to lubisz robotę

i chyba mocno kofasz te swoje palcki że się tak dla nich z tymi mrożonkami cyrtolisz

: 24 cze 2008, 15:01
autor: Amorphis
Ano...
: 25 cze 2008, 18:20
autor: marcinw
ja tam skręcam 1 raz właśnie po to żeby się nie rozpadało na pył... a dodatkowo dodaję co mam pod ręką z suchego płatkowego pokarmu to się bardzo fajnie trzyma. robię cienkie tabliczki tak do 5mm i mrożę - później łatwo się łamie i nie trzeba nic kroić. kiedyś dodałem suche granulowane warzywa dla psów

które bardzo ładnie pęczniejąc poprawiły konsystencję mięcha.