Strona 1 z 1
czosnek
: 29 sty 2009, 19:39
autor: shady_01
witam wszystkich przeczytałem ze na problemy trawienne u palet stosuje się czosnek. chciałbym sie dowiedzieć jak go podawac z czym mieszac i czy podawać surowy czy można podawać granulowany??

: 29 sty 2009, 20:12
autor: TURYSTA
Masz masę pokarmów z czosnkiem. Di allio di allio plus itd
Czosnek raczej uodparnia.
Można dodać szpinak.Mięso ze szpinakiem to mix którego używam ja jak i wielu z nas można też dać spiruline forte. Ja przynajmniej karmie tak codziennie. Mix jadła czyli odpowiednia dieta.
: 29 sty 2009, 20:34
autor: shady_01
z góry dziękuje dobrze wiedzieć że nie trzeba bawić sie w tarcie czosnku bo na taką ilość jak potrzebuje trudno przeliczyć proporcje. osobiście używam tych pokarmów które pan napisał może za wyjątkiem di allio. głownie podaje mrożonki w miksach typu szpinak+ serca wołowe lub ochotka+kryl+serca. no i oczywiście płatki spiruliny mieszane z innymi + granulat(jakiś holenderski ) dostałem w sklepie
: 29 sty 2009, 20:39
autor: TURYSTA
Poczytaj wątek z tytułem "dlaczego serca wołowe" jest tam podanych kilka fajnych miksów do zrobienia samemu w domu i są lepsze niż wszystkie mrożonki razem wzięte.
: 29 sty 2009, 20:43
autor: shady_01
jeszcze raz Dziękuje:>
: 29 sty 2009, 22:11
autor: miro196512
Poza tym , że dodaję czosnek w miksach z sercem ,raz na miesiąc -dwa-wrzucam ząbek czosnku na 2-3 dni do wody do podmiany .Stosuję to od ok. 2 lat,rybom nie przeszkadza - i nie mają grypy

: 30 sty 2009, 14:19
autor: birdas
TURYSTA pisze:Masz masę pokarmów z czosnkiem. Di allio di allio plus itd
Czy D-allio i Di allio to jest to samo ? Jeśli tak, to piszmy tak jak to się pisze, a nie czyta.
: 30 sty 2009, 15:28
autor: IreneuszKaczor
Najadł sie czosnku i mu się język plącze

: 08 mar 2009, 15:45
autor: Jakub
Czosnek czosnkowi nie równy. Dlatego stosuję polski nie chiński. Chiński tylko ładnie wygląda, jest dużo mniej wartościowy od krajowego.
: 08 mar 2009, 16:24
autor: andzio65
Dokładnie, bo aby się nie zepsuł jest, jak bodajrze cała żywność z Chin, poddawany sterylizacji promieniami Roentghena.