Strona 1 z 1

serca wołowe

: 06 cze 2009, 13:41
autor: wojak_1
moje pytanie dotyczy serc wołowych dlaczego to właśnie one anie np. serca wieprzowe lub indycze co jest takiego w tych sercach co stawia je na pierwszym miejscu proszę o odpowidż tylko proszę aby nie pisano do mnie teksty typu wysil się kolego i przeczytaj coś tam coś tam lub ja w moim referacie z 2005r. opisywałem to zagadnienie bo w końcu forum to forum dyskusyjne anie encyklopedyczna baza danych

: 06 cze 2009, 13:59
autor: marcin2306
Czytałem gdzieś ze niby serca wołowe są mniej skażone dodawanymi do pasz,ale nie wiem do końca czy to prawda.

Re: serca wołowe

: 06 cze 2009, 16:16
autor: GACUŚ
wojak_1 pisze:moje pytanie dotyczy serc wołowych dlaczego to właśnie one anie np. serca wieprzowe lub indycze ...
Serce wieprzowe dlatego się nie nadaje bo jest po prostu zbyt tłuste , wołowe oraz indycze ma znacznie mniejszą zawartość tłuszczu przez co jest łatwiej przyswajalne .
Pozdrawiam
Wiesiek