Witam, chciałem was zapytać bo mam kilka prawdopodobnie młodych par.
Rybki zachowują sie jak pary ,prężą sie do siebie tańczą,czyszczą stożki jest tak od około 4mięsiecy.Tylko jedna para złożyła ikre dwa razy w odstępie ok 3 miesięcy, rybki mają ok 13 miesięcy.I jeszcze jedno pytanko jak podgonić rybki do tarła ,są na wodie kranówce pół na pół z wodą z RO ,ph7 tw2 .A i jeszcze jedno jak często i ile podmieniać wody.bBo wode do podmiany robie o takich samych parametrach.
jak często młode kładą ikre
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
-
- nowicjusz
- Kontaktowanie:
- siwy
- junior
- Kontaktowanie:
jak często - u każdego z rożną częstością, na wszystkie pytania znajdziesz odpowiedzi jak poszperasz, potem próby i praktyka, kilka pokoleń młodych odchowanych, podobieranych i wtedy jakąś średnią się wyciągnie... a wpływów na częstość kładzenia ikry jest tyle że zacząć można od wpływu kraterów na księżycu na aktywność symphysodonów 

- stanpiter
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Piotr Stanaszek
Zakładasz hodowlę? jeśli nie to nie podganiaj niczym, przyjdzie czas to i ikrę położą. Jakiej wielkości masz ryby, jakie akwa .....itd. W zbiorniku ozdobnym lepiej by ikry nie kładły, u mnie był czas gdzie w ozdobnym cztery pary jednocześnie się tarły i jaki był efekt - syf, rozwalone rośliny, a ryby się lały na okrągło, no i mnie również po paluchach się dostało
. Bez osobnego akwa szkoda sobie d.... zawracać.