Czy to para?
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
Czy to para?
OD 3 dni moje 2 paletki zalecają się do siebie.
Duża paletka ciągle jest w jednym miejscu z diamondem,diamond czyści trochę filtr,paletki "tańczą"ze sobą drżą,wahlują płetwami ,nie wpuszczają żadnej ryby koło swojego filtra,i tu nasuwa się pytanie czy to para?
POzdrawiam Arek
Duża paletka ciągle jest w jednym miejscu z diamondem,diamond czyści trochę filtr,paletki "tańczą"ze sobą drżą,wahlują płetwami ,nie wpuszczają żadnej ryby koło swojego filtra,i tu nasuwa się pytanie czy to para?
POzdrawiam Arek
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Ilona Tylkowska
- Kontaktowanie:
Re: Czy to para?
nie wykluczone , jednakze mozna to dopiero stwierdzic jak z ikry wylegna sie larwy.akwamen15 pisze: czy to para?
POzdrawiam Arek
witam ja miwłem podobne problemy z jedna parą, musisz poczekać na kolejne tarła i jeśli dalej samica będzie pozwalała na wydziobywanie swojej ikry to nie chce źle wróżyć ale to może nie byc para.ja właśnie tak miałem i nic z tego nie było nigdy.para musi sie dobrać sama i jesli jest dobra to ikre utrzyma przynajmniej do wylegu(no bo potem to inne ryby moga zjeść małe ale to juz normalne).jesli utrzymają ikrę i jak larwy zaczną sie ruszać to oddzieliłbym je od innych ryb (jeśli chcesz hodować ew ogólnym akwa wogóle)ja oddzieliłem dobraną pare w ogólnym akwa drobna siateczką-taką na owady od innych ryb i wychowałem kolo 20 młodych.tkże poczekaj jak ikra zacznie sie" trzęść" to masz pare na pewno i tylko trzeba im pozwolić wychowac młode bez innych ryb w akwarium-najlepiej całkiem w osobnym akwa ale to już inny temat.pozdrawiam jarek z krakowa