Pisownie poprawił moderator. Proszę o w miarę poprawna pisownie (nie chodzi o brak polskiej klawiatury)
golden sunrise nie chcą sie rozmnażać!
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
golden sunrise nie chcą sie rozmnażać!
Mam problem z para ktora nie chce sie rozmnazac. Otóż zakupilam 2 m-ce temu ,,rozmnazajaca sie pare'' golden sunrise maja ok 17 cm samiec ciut wiekszy.Co moze byc przyczyna ze nie chca sie rozmnazac? Czy mozliwe zeby byly faszerowane chemia przez hodowce i sama juz nie wiem....
Reszta moich par sklada ikre nieomal regularnie. Ta para jakies 3 tyg temu czyscila stozek przez 2 dni i na tym sie skonczylo. Czy ktos mnie oszukal, na gruba kase zreszta? A moze powinnam wpuscic je do akwa ogolnego?Bo siedza caly dzien drętwe, ruszaja sie tylko do jedzenia i to tez bez wiekszego entuzjazmu. Woda ro czyli parametry w normie. bardzo prosze o pomoc!
Pisownie poprawił moderator. Proszę o w miarę poprawna pisownie (nie chodzi o brak polskiej klawiatury)
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
Może nie ten wiek u nich lub nie ten czas dla nich jeszcze, może za szybko chcesz, może to nie jest para, przyczyn może być cała masa z jakimś pasożytem włącznie, odpukać.
Czy oszustwo hodowcy wątpię, sam znam kilku krajowych hodowców co pary sprzedawali mi czy kolegom, a okazywało się potem, że to były 2 samice, ale raczej się pomylili niż celowo oszukali, z resztą ja też tak nieświadomie kiedyś parkę sprzedałem, a były to 2 samice.
Pomysł z wpuszczeniem tej Twojej pary do ogólnego jest dobry, jak są tam inne single dyski, to może wyjdzie szydło z worka wtedy ...
Jest też inna metoda, skuteczna i sparwdzona, dobra i urozmaicona karma, duże podmiany wody, a wtedy jak to jest para to zadziała, tyle że czasem trzeba być bardzo cieprliwym do tej metody ...
Czy oszustwo hodowcy wątpię, sam znam kilku krajowych hodowców co pary sprzedawali mi czy kolegom, a okazywało się potem, że to były 2 samice, ale raczej się pomylili niż celowo oszukali, z resztą ja też tak nieświadomie kiedyś parkę sprzedałem, a były to 2 samice.
Pomysł z wpuszczeniem tej Twojej pary do ogólnego jest dobry, jak są tam inne single dyski, to może wyjdzie szydło z worka wtedy ...
Jest też inna metoda, skuteczna i sparwdzona, dobra i urozmaicona karma, duże podmiany wody, a wtedy jak to jest para to zadziała, tyle że czasem trzeba być bardzo cieprliwym do tej metody ...