Red Rose & Red turcus
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
- bohen21
- senior
- Imie i Nazwisko: Norbert Bochański
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
Red Rose & Red turcus
Witam, po 3 letniej zabawie z paletkami wkońcu doczekałem się potomstwa i to w dodatku za pierwszym podejściem, więc jestem podwójnie szczęśliwy, oczywiście zamierzam się tym szczęściem z wami podzielić
Dnia 14.06.2010 doszło do stosunku ( złożenia ikry) dnia 18.06.2010 zaczęly się wykluwać maluchy, pojawiły się ogonki
Dnia 14.06.2010 doszło do stosunku ( złożenia ikry) dnia 18.06.2010 zaczęly się wykluwać maluchy, pojawiły się ogonki
- bohen21
- senior
Re: Red Rose & Red turcus
dnia 20.06.2010 weszły na rodziców
jak narazie jest około 80-90 sztuk, może nie jest to jakiś wielki wyczyn ale zawsze coś. choć jak narazie małe pływają 3 dzień na rodzicach a właściwie na matce bo ponad 90% czasu spędzaja na niej. w piatek planuje zapuścić artemię żeby się wylęgała czyli teoretycznie w sobote powinien być już pokarm, jak uważacie nie za późno??
jak narazie jest około 80-90 sztuk, może nie jest to jakiś wielki wyczyn ale zawsze coś. choć jak narazie małe pływają 3 dzień na rodzicach a właściwie na matce bo ponad 90% czasu spędzaja na niej. w piatek planuje zapuścić artemię żeby się wylęgała czyli teoretycznie w sobote powinien być już pokarm, jak uważacie nie za późno??
Ostatnio zmieniony 23 cze 2010, 23:40 przez bohen21, łącznie zmieniany 1 raz.
- krisaczek
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Krzysztof Kluczka
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Katowice
Życzę Ci jak najlepiej, ale jeżeli weszły na rodziców 27.06.2010 r. - to dopiero nas to czeka
Reszta wyliczeń ok. jak podasz artemię w sobotę - czy niedzielę, powinno być dobrze.
Zazwyczaj 7-9 dnia od rozpłynięcia się młodzieży ze stożka. Kontroluj parametry wody, podmieniaj wodę, karm - gratulacje

Reszta wyliczeń ok. jak podasz artemię w sobotę - czy niedzielę, powinno być dobrze.
Zazwyczaj 7-9 dnia od rozpłynięcia się młodzieży ze stożka. Kontroluj parametry wody, podmieniaj wodę, karm - gratulacje

- bohen21
- senior
już pomyłeczka poprawiona, jaknarazie też jestem dobrej myśli, dużo stresu mi przyprawiło czekanie jak już się wylęgły aż wejdą na rodziców, a moja narzeczona nie patrząc też przy nadzieji nie może się na rybcie napatrzeć, a szczegoplnie na ich opiekuńczośc
- bohen21
- senior
no i rosną szybciutko, wczoraj dostały pierwszą porcję artemii
- dylus
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Dylewski Mariusz
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Grudziadz
Jeśli będą w kolorze tej red rose to się piszę .
- bohen21
- senior
część zapewne będzie na erd rose nie jesteś pierwszym chętnym:)
- dylus
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Dylewski Mariusz
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Grudziadz
Miałem kiedyś 6 sztuk ale jak mi zbiornik pękł to nowy właściciel zapuścił je tak że zrobiły się brązowe.Chętnie wezmę od Ciebie co samica ma kolor fantastyczny .bohen21 pisze:część zapewne będzie na erd rose nie jesteś pierwszym chętnym:)
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: .....
- Miejsce zamieszkania/miasto/: ....
I ja bym także wziął,mam nadzieje że się dogadamy 

- bohen21
- senior
Pytanko do hodowców, ktos dokarmiał swoje młode może nicieniami mikro, bo akurat dostałem słoiczek od znajomego i ciekawi mnie czy paletkom też można to dawać??
- jaacek
- senior
- Imie i Nazwisko: Jacek Kluz
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Handzlówka
- Kontaktowanie:
Witam
Ja swoje karmiłem tylko nicieniami jak miałem problem z zakupem artemi .
Ja swoje karmiłem tylko nicieniami jak miałem problem z zakupem artemi .
- bohen21
- senior
Po jakim czasie odstawiacie rodziców od młodych, maluchy mają już prawie 3 tygodnie, przyjmują od dawna artemię i już około tygodnia rozdrobnione mięsko?? po jakim czasie można poniwnie rodziców dopuścić do tarła choć u moich nie wiem czy będą chciały się bawić w następne dzieci bo zaczęły ze sobą walczyć w zbiorniku:P
- krisaczek
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Krzysztof Kluczka
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Katowice
Odławiasz wtedy kiedy zechcesz.
Zazwyczaj 3-4 tydzień od rozpłynięcia się ze stożka. Jak chcesz, możesz trzymać dłużej. Generalnie przyjmuje sie miesiąc. Ja odławiam wcześniej.
Tarlaki przenosisz do akwarium z nową przygotowaną wodą. Jak im będzie pasować, to nasieją prawie natychmiast. Ale jak to w przyrodzie - różnie to bywa.
Zazwyczaj 3-4 tydzień od rozpłynięcia się ze stożka. Jak chcesz, możesz trzymać dłużej. Generalnie przyjmuje sie miesiąc. Ja odławiam wcześniej.
Tarlaki przenosisz do akwarium z nową przygotowaną wodą. Jak im będzie pasować, to nasieją prawie natychmiast. Ale jak to w przyrodzie - różnie to bywa.