Sposób na wychowanie paletek bez rodziców

Jak rozmnażamy nasze ryby

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961

Awatar użytkownika
lin2
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: lin2 » 19 lut 2007, 23:17

Widzicie jak można zrobić interes - przepis jest prosty dajemy ogłoszenie 17 grudnia na http://www.gielda.akwarysta.pl/index.php?kat=50
zamieszczone to ogłoszenie było na
www.discus.org.pl/forumsm/index.php?boa ... eadid=8864
no i po Henryku :lol:

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 19 lut 2007, 23:50

dla tych co nie ulegli kuszącej propozycji Henia - to samo po angielsku na stronie holenderskiej - oczywiście płatne .
O cenę proszę zapytać dostawcę internetu w przypadku oferty TPSA 1 zł za godzinę można po zalogowaniu na www rozłączyć się z internetem ;).

http://article.discusnews.com/catagory-01.shtml
temat artificial feeding of fry i 5 pod tematów

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 20 lut 2007, 00:21

Przejrzałem tą stronę holenderską i tak się zastanawiam czy odławianie ryb ktoś kontroluje?Przeraziłem się jak zobaczyłem ilość skrzynek i pojemników z rybami.Nie wyobrażałem sobie tego aż na taką skalę...

J-23
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: J-23 » 20 lut 2007, 00:28

vega1 pisze:Przejrzałem tą stronę holenderską i tak się zastanawiam czy odławianie ryb ktoś kontroluje?Przeraziłem się jak zobaczyłem ilość skrzynek i pojemników z rybami.Nie wyobrażałem sobie tego aż na taką skalę...
To jest magiczna skrzyneczka zapewniajaca doplyw swiezej wody, napowietrzanie i usuwanie nieczystosci. Zadaniem hodowcy jest tylko dostarczanie nowych porcji zarla. A zarlo to jajka w proszku + sproszkowana spirulina rozrobiona woda na gesta paste. Chinczycy dodawali do tego mleko w proszku.
Bez pudla mozesz sie oczywiscie obejsc ale wtedy masz zapieprz z podmianami.
J-23

Henryk
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: Henryk » 20 lut 2007, 00:29

Owszem rozmowy na inny temat jest darmowy bo niema zadnego wtym interesu tzn.kasy, i dlatego mozna sobie podyskutowac na temat choroby,pokarmow itd. Trudno zeby komus przekazac wazna informacje ktora jest bardzo cenna poniewaz pochlonela mi wiele czasu i cierpliwosci zeby dojsc do tego zeby moc wychowac sztucznie narybek paletek pod warunkiem ze sa wolne od pasozytow.Trudno zebym komus dal informacje i niemial z tego zadnego zysku,a ten ktos bez wysilku bedzie chcial sobie wychowac te 60-80% paletek i robic kase to nie jest fer.Gwarancja wychowu mlodych jest 100% jesli nie maja pasozytow.Jesli komus zalezy zeby wychodowac sztucznie jak najwiecej paletek to prosze bardzo zadzwonic pod moj numer.tel ktory podalem.udzielam informacji osobiscie poniewaz musze pokazac ten moj patent i wytlumaczyc co nalezy robic dokladnie.pozdr.

Henryk
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: Henryk » 20 lut 2007, 00:40

Na zadnych jajkach w proszku ani gotowanych zoltkach z roznymi dodatkami nie wychodujecie tyle paletek.Ja tak kombinowalem z poczatku,ale bez duzego rezultatu.Mozna probowac ale to nie wszystko.

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra

Post autor: birdas » 20 lut 2007, 07:08

Henruś daj już spokuj ... udał Ci się dowcip ale teraz to już nie jest tak śmieszne jak było wczoraj. A jeszcze z ciekawości (pewnie i tak nie odpowiesz) to ile kosztuje ta Twoja porada ? I rada na przyszłość jakbyś znalazł na innym forum jakiegoś frajera. Otóż jak dajesz rady osobiście to napisz skąd jesteś :D

Henryk
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: Henryk » 20 lut 2007, 07:43

To nie jest zaden dowcip!!!.A jezeli jest ktos naprawde zainteresowany to prosze dzwonic ,umowic sie i przyjechac.Ja jestem z Czestochowy.Tego sposobu wychowania paletek nigdzie nie znajdziecie w internecie ani nawet w najlepszej ksiazce o paletkach poniewaz jak juz wczesniej pisalem to jest moj patent ktory opracowalem go sam w ciagu paru lat bez niczyjej pomocy.

Awatar użytkownika
stachu
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Stanisław Kaczorowski
Kontaktowanie:

Post autor: stachu » 20 lut 2007, 07:47

Heniu mam pytanko-ile masz par i po co to robisz ?????

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 20 lut 2007, 09:34

Przeoczyłem do tej pory ten post, ale szybko naprawiam błąd.

Henryk za świadome i z premedytacją łamanie zasad tego forum udzielam ostrzeżenia. Forum z założenia nie służyło, nie służy i nie będzie służyć za miejsce prowadzenia interesów, tym bardziej takiej "klasy".

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 20 lut 2007, 10:54

Heniu
Skoro to TWÓJ PATENT, to dlaczego go nie "opatentować" w odpowiednim urzedzie i sprzedawać na skalę światową ?
Wówczas będziesz "pływał w kasie"

Basia Gajowa

teo
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Tadeusz P.
Miejsce zamieszkania/miasto/: Brzesko

Post autor: teo » 20 lut 2007, 17:14

Henryczku! Jesteś niemądry - za opłatą 100 zł. na konto PKMD możesz dowiedzieć się dlaczego.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 20 lut 2007, 17:52

Widzę że kilka osób nie czyta wszystkich postów . Henryk dawał już kilka ogłoszeń - w listopadzie - kupię młode paletki
w grudniu kupię dobrane pary w rozsądnej cenie . No i jeszcze ogłoszenie na forum Mysiar na którym oferował prążkowaną paletkę . Czyli osoba znana w świecie akwarystycznym z pewnym doświadczeniem ............... w zamieszczaniu ogłoszeń .
Możesz oczywiście aby nie było że na tym forum chcesz zbijać kasę dać ofertę że tajemnicę zabierzesz do grobu jak ktoś zapłaci Tobie za milczenie . Coś wydaje mi się że Administrator jest zainteresowany tym rozwiązaniem ale w handlu wymiennym czyli bana za milczenie ;)

wojam
senior
senior
Imie i Nazwisko: Wojtek Mackiewicz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Warszawa

Post autor: wojam » 20 lut 2007, 20:47

Henryk pisze:Owszem rozmowy na inny temat jest darmowy bo niema zadnego wtym interesu tzn.kasy, i dlatego mozna sobie podyskutowac na temat choroby,pokarmow itd.
Zamiast mu podziękować, że zgodził się żeby inne tematy były bezpłatne, to tak od razu ostrzeżenie :?:

Awatar użytkownika
stachu
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Stanisław Kaczorowski
Kontaktowanie:

Post autor: stachu » 21 lut 2007, 07:33

[quote]
Widzę że kilka osób nie czyta wszystkich postów . Henryk dawał już kilka ogłoszeń - w listopadzie - kupię młode paletki
w grudniu kupię dobrane pary w rozsądnej cenie . No i jeszcze ogłoszenie na forum Mysiar na którym oferował prążkowaną paletkę . Czyli osoba znana w świecie akwarystycznym z pewnym doświadczeniem ............... w zamieszczaniu ogłoszeń .[quote]

Autor tego wątku jest znany u nas w regionie(nazwiska przez grzeczność nie wymienie),stąd moje wcześniejsze prowokacyjne pytanie.
Jego "popularność" jest dość wysoka.Moim zdaniem nie należy traktować tego wątku poważnie.

Ten przypadek po raz kolejny utwierdza mnie w przekonaniu że aby pisać na forum powinno się najpierw uzupełnić profil i ta procedura powinna być przepustką do uczestnictwa w dyskusjach.

Ciekawe co na to zarząd i członkowie ???

pozdrawiam

Odpowiedz

Wróć do „Rozmnażanie dyskowców”