THAI BROWN -POCZATKI
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
Nie bardzo potrafię Ci odpowiedzieć ,nie zostawiłem Pigeonów ,postawiłem na Browny .
Kiedys miałem tez pare Pigeona Blood z piekną samica Marlboro ,była bardzo duża .
Więcej młodych wychodziło po niej ,genetyka to wielka zagadka ale da się wyprowadzic czysta linie z mieszańców ,wprawne oko ,selekcja i wyjdzie piekna i czysta ryba juz w 4 pokoleniu .
Pozdrawiam DAREK
Kiedys miałem tez pare Pigeona Blood z piekną samica Marlboro ,była bardzo duża .
Więcej młodych wychodziło po niej ,genetyka to wielka zagadka ale da się wyprowadzic czysta linie z mieszańców ,wprawne oko ,selekcja i wyjdzie piekna i czysta ryba juz w 4 pokoleniu .
Pozdrawiam DAREK
- mkozubski
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Maciej Kozubski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Chorzów
- Kontaktowanie:
No właśnie miałem sie nie wypowiadac skoro Darek mnie tak kulturalnie zbywał ale jednak sie nie opre. Coz Darku z tego ze Ci sie dobral pigeon a nie dwie rybki tej samej odmiany. To sie starasz nam wmówic jakąś nową odmiane. My tych odmian skundlonych na rynku mamy dosc. I jeszce piszesz ze po 4 pokoleniu wyczysciłes grupe. Hehe to powiedz mi na co całe życie Watley zmarnował, skoro taki spec jak TY robi to w 4 pokoleniu. Mało tego chciałbym wiedziec skad TY masz to 4 pokolenie jak paletka dorasta średnio 1rok do udanego tarła ( i to nie zawsze tak szybko) a chwalisz sie tymi tybami od jakis 2,5 roku. No cóz moze jakies sterydy stosujesz bo mi sie to wszystko jakos w głowie nie miesci.
Drogo Macku ja sie nie chwalę 4 pokoleniem doszedłem do 3 na razie .mkozubski pisze:No właśnie miałem sie nie wypowiadac skoro Darek mnie tak kulturalnie zbywał ale jednak sie nie opre. Coz Darku z tego ze Ci sie dobral pigeon a nie dwie rybki tej samej odmiany. To sie starasz nam wmówic jakąś nową odmiane. My tych odmian skundlonych na rynku mamy dosc. I jeszce piszesz ze po 4 pokoleniu wyczysciłes grupe. Hehe to powiedz mi na co całe życie Watley zmarnował, skoro taki spec jak TY robi to w 4 pokoleniu. Mało tego chciałbym wiedziec skad TY masz to 4 pokolenie jak paletka dorasta średnio 1rok do udanego tarła ( i to nie zawsze tak szybko) a chwalisz sie tymi tybami od jakis 2,5 roku. No cóz moze jakies sterydy stosujesz bo mi sie to wszystko jakos w głowie nie miesci.
Patrzac po tym co wychodzi to spokojnie i to jest moja opinia

Nie mam monopolu na racje ,pisze co sam myslę i widze na własne oczy .
Nie twierdze ,ze w 4 pokoleniu uzyskasz samą czysta odmiane mnie interesująca ,ale można równie dobrze odbić piłeczke i napisac ,czy z Leo wychodza same czyste Leo ,czy ze Sneików wychodza same sneiki ,mozna mnożyc przykłady itp .
Z obu przykładów mozna uzyskac conajmniej 3 odmiany czyz nieprawdaż ?,turcus .Leo i brown równiez.
Fakt jest faktem ,ze dla chcącego nie ma nic w tym trudnego i nie musze czekac do 10 pokolenia aby uzyskac z miotu 30 % tego czego oczekuje,to samo dotyczy wielu odmian barwnych .
To co u nas jest nagminnie pietnowane w Azji i Europie jest na porzadku dziennym ,to dlaczego ja nie moge tego robic ,jak sam mam wiedze skąd sie moje ryby wywodza ?
Nie musże utrwalać tego na siłe ,ale jak samo wychodzi to czemu nie ?,lubie poeksperymentować ,choc nie zawsze mam na to czas.
Pozdrawiam DAREK
- mkozubski
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Maciej Kozubski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Chorzów
- Kontaktowanie:
to napisz jasno ze w 4 pokoleniu liczysz na to ze uzyskasz jakis nikły procent ryb o kolorystyce i kształcie ktorego oczekujesz i to bedzie jasne i klarowne dla wszystkich a nie mydl oczu ludziom ze w 4 pokoleniu masz juz super ryby bo oboje wiemy ze to wierutne brednie. Swoją drogą sam jestem ciekaw czym sie te Twoje browny tak naprade oprócz nazwy oczywiscie, bedą rozniły od tych dostepnych w handlu. Swojego czasu rozmawiałem z Andrzejem S nad rybką barwy której nie ma na rynku np biała w niebieskie linie ala royal blue. To byłoby osiągnięcie bo mieszanie browna z pigeonem po to zeby znów wrócic do browna hm sam nie wiem po co to komu. Pamietając oczywiscie ze wzmocnenie genetyki odmian barwnych najczesciej i z najlepszymi efektami uzuskuje sie kojarzac ze sobą formy dzikie i hodowlane. Dlatego juz sie nie wypowiadam poczekam na efekty może będą lepsze od tych zapowiadanych wczesniej przez Ciebie w innych wątkach.
mkozubski pisze:to napisz jasno ze w 4 pokoleniu liczysz na to ze uzyskasz jakis nikły procent ryb o kolorystyce i kształcie ktorego oczekujesz i to bedzie jasne i klarowne dla wszystkich a nie mydl oczu ludziom ze w 4 pokoleniu masz juz super ryby bo oboje wiemy ze to wierutne brednie. Swoją drogą sam jestem ciekaw czym sie te Twoje browny tak naprade oprócz nazwy oczywiscie, bedą rozniły od tych dostepnych w handlu. Swojego czasu rozmawiałem z Andrzejem S nad rybką barwy której nie ma na rynku np biała w niebieskie linie ala royal blue. To byłoby osiągnięcie bo mieszanie browna z pigeonem po to zeby znów wrócic do browna hm sam nie wiem po co to komu. Pamietając oczywiscie ze wzmocnenie genetyki odmian barwnych najczesciej i z najlepszymi efektami uzuskuje sie kojarzac ze sobą formy dzikie i hodowlane. Dlatego juz sie nie wypowiadam poczekam na efekty może będą lepsze od tych zapowiadanych wczesniej przez Ciebie w innych wątkach.
Pytasz po co to komu ,odpowiadam dla mojej przyjemności ,co dla Ciebie chyba to słowo jest niezrozumiałe ,robię to dla siebie

Czy ja muszę coś robić dla Ciebie ,dla was ,dla potomności ?,chyba nie ,po prostu bawie się dla siebie .
Mówisz mi ,ze to żadne osiągniecie ,nie pytam co Ty robisz ,mało mnie to interesuję.
Pytam Ciebie skąd ten ,zal ,zajadłośc do mnie ?czyzbys tym tłumaczył swoją nieudolnośc ?
Nie ja zaczynam ,nie ja tez atakuję ,wiem dlaczego masz animozje ,ale nie za bardzo jej rozumiem .
W jakimkolwiek temacie ,który porusze badz ja w nim napisze Ty jak pies ogrodnika ,rzucasz mi sie do gardła .
Nie skarze się ,tylko zbastuj kolego ,nic Ci nie zawiniłem ,nic odemnie nigdy nie kupiłes ,a to ze Ci sie nie powiodło ,choć ogromne wizje już nie raz przedemną roztaczałes ,zreszta nie tylko przedemną ,to uwierz nie moja wina .
I tak kolejny raz zeszlismy nie na temat .
Pozdrawiam DAREK
- Hypno
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
- Kontaktowanie:
Mając na uwadze WYŁĄCZNIE TEN WĄTEK jestem za Darkiem. Trochę za ostro i ... niepotrzebnie poruszamy znowu ten sam temat. Chłodnik panowie....chłodnik... na zimno weźcie to wszystko. Krytykować proszę bardzo ale bez zajadłości i pasji w samej chęci krytykowania. A Darek... Darek sam najlepiej wie ile z nim dyskutowałem i czy wszystko mi się podobało więc proszę też powstrzymać się od uwag o stronniczości.