Dopiero co rozpłynęły sie poprzednie młode (a dla nieznających tematu - sprawa odbywa sie w "ogólnym", więc wszystko co sie rozpłynie znajduje miejsce w chętnych paszczach "wujków" i "cioć" z sąsiedztwa

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
Ja w niedzielę pierwszy raz w oólnym zobaczyłem larwy. Natychmiast przełowiłem parkę (wraz z larwami) do nowego akwa (larwy zostały zjedzone) i wczoraj uzyskałem od tej parki nową ikrę. Wszystko w kontynuacji mojego wątku "ikra ... ale czyja" na forum Mysiara:bqa pisze: Dopiero co rozpłynęły sie poprzednie młode (a dla nieznających tematu - sprawa odbywa sie w "ogólnym", więc wszystko co sie rozpłynie znajduje miejsce w chętnych paszczach "wujków" i "cioć" z sąsiedztwa) a już następne larwy mają. Tym razem uwinęły się naprawdę szybko...
Jestem "za" . A jak jednak zdecydujesz sie na piwko - to i spanie jakieś sie znajdzie_TOM_ pisze:Koniec miesiąca wybieram się w okolice Wrocławia po nowy baniak, może jakieś wspólne spotkanko![]()
Dawno Stacha i Maćka nie widziałem![]()
Tylko z piwem niestety, ja kierowca
Moge trochę tych przecinków zabrać, zobaczą moje pary o co chodzi w pisowni z interpunkcją
Mi tylko raz się udało. Wspaniały widok jak dorosłe ryby opiekują się młodymi, później takie rybki 1-2 miesięczne są wspaniałe. Ciągle głodne, reagujące na ruch w pomieszczeniu ... chcę to jeszcze raz, może dwa razy przeżyćbqa pisze: Marcin, ja ryb nie mnożę... Spróbowałem kilka razy z dobrym skutkiem - zobaczyłem,że potrafię, więc teraz zostawiam to już profesjonalistom.
Jasne rozumiem to. Ja swojego czasu codziennie karmiłem po 10-sięć razy artemią, codziennie podmieniałem wodę i czyściłem filtr to aż mi żygać chciało. Wracałem do domu (po pracy) i jak widziałem akwa i tego ile te rybska nawaliły odchodów to aż mnie zbierało myślami aby je podusić. Teraz patrząc na to z perspektywy czasu to chciałbym do tego raz jeszcze wrócić ... i mam nadzieję, że mi się uda.Nie zrozum mnie tylko źle - nie mam nic przeciwko tym , którzy sami mnożą ryby w zaciszu domowych akwarii (bo nieraz niezłe championy mogą wyjść), ale mnie osobiście to nie interesuje.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość