Neguvon, ma ktoś?
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
-
- nowicjusz
- Imie i Nazwisko: Mariusz Gajewski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gołębiów
Neguvon, ma ktoś?
Witam
W związku z tym że na nicienie które posiadają moje ryby nie działa ani levamisol, ani praziquantel chcę jeszcze spróbować leczenia neguvonem. Jeśli ma ktoś nadwyżkę to chętnie odkupię.
Kontakt PW lub tu w temacie.
W związku z tym że na nicienie które posiadają moje ryby nie działa ani levamisol, ani praziquantel chcę jeszcze spróbować leczenia neguvonem. Jeśli ma ktoś nadwyżkę to chętnie odkupię.
Kontakt PW lub tu w temacie.
- rady3
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Robert Dreszer
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Stary Białcz
- Kontaktowanie:
Re: Neguvon, ma ktoś?
Rozumiem, że nicienie widzisz pod mikroskopem a nie oceniasz tego tylko po długości odchodów?
-
- nowicjusz
Tak, pod mikroskopem. Od roku nie mogę ich wytępić, były kąpiele w levamisolu, w pratelu + pratel do żarcia, i teraz w capiforte bo myślałem że pratel się nie rozpuszcza w wodzie. Dawki leków przeważnie takie jakie podaje Adamn, kuracje zawsze robione w trzech cyklach. Ryby leczone w sterylniakach i ciągle kicha. 

- Kazimierz1961
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Kazimierz Kraćkowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Rawa Mazowiecka
Witaj.Neguvon kupisz na ebay.Koszt 75g z przesyłką około160zł
-
- nowicjusz
Zdobyłem u weterynarza pół dużej puszki neguvonu, tylko termin ważności jest nieczytelny. Czy jeśli będzie przeterminowany to może zaszkodzić rybą?
- _TOM_
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Tomek Borowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gdynia
On szkodzi ludziom i rybom zawsze, bez względu na termin ważności. Więc jak chcesz szczerej odpowiedzi na swoje pytanie to brzmi: Tak. Najważniejsze by zaszkodził pasożytom mocniej niż rybom czy Tobie. Data ważności bardzo stara może sprawić, że lek nie zadziała i kuracja nic nie da. Jak przeterminowany kilka tygodni, a nie lat to nie powinien stracić nic na działaniu.
- paletkarium
- nowicjusz
- Imie i Nazwisko: Krzysztof Komorowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Grudziądz
- Kontaktowanie:
Kolego po roku leczenia na nicienie Twoje ryby trafiły by do krainy Amazonii, nie ze względu na podawane leki lecz względu na to, iż nicienie jeśli nie zostaną usunięte z układu pokarmowego ryby, po pewnym czasie zaczynają migrować po przez jelita do organów wewnętrznych, a wtedy .... skrajne wychudzenie, ... zgon.mariusz0891 pisze:Tak, pod mikroskopem. Od roku nie mogę ich wytępić, były kąpiele w levamisolu, w pratelu + pratel do żarcia, i teraz w capiforte bo myślałem że pratel się nie rozpuszcza w wodzie. Dawki leków przeważnie takie jakie podaje Adamn, kuracje zawsze robione w trzech cyklach. Ryby leczone w sterylniakach i ciągle kicha.
spróbuj zajrzeć tu http://pkmd.pl/pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=7435
Powodzenia.
- roh
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Roman Hadziewicz
- Miejsce zamieszkania/miasto/: KĘTRZYN
- Kontaktowanie:
Bardzo precyzyjna i poprawna odpowiedź Krzysztofie. Prawdopodobnie pod mikroskopem widzisz skąpo lub wieloszczety i próbujesz je wytępić--tylko po co. Nicień nie uodparnia się na neurotoksynę.paletkarium pisze:Kolego po roku leczenia na nicienie Twoje ryby trafiły by do krainy Amazonii, nie ze względu na podawane leki lecz względu na to, iż nicienie jeśli nie zostaną usunięte z układu pokarmowego ryby, po pewnym czasie zaczynają migrować po przez jelita do organów wewnętrznych, a wtedy .... skrajne wychudzenie, ... zgon.mariusz0891 pisze:Tak, pod mikroskopem. Od roku nie mogę ich wytępić, były kąpiele w levamisolu, w pratelu + pratel do żarcia, i teraz w capiforte bo myślałem że pratel się nie rozpuszcza w wodzie. Dawki leków przeważnie takie jakie podaje Adamn, kuracje zawsze robione w trzech cyklach. Ryby leczone w sterylniakach i ciągle kicha.
spróbuj zajrzeć tu http://pkmd.pl/pl/forum/viewtopic.php?f=18&t=7435
Powodzenia.
-
- nowicjusz
Wiem jak wyglądają nicienie i to na pewno one. Czyli nikt nie ma neguvonu?
A może flubendazol ktoś ma, to odkupię nadwyżkę.
A może flubendazol ktoś ma, to odkupię nadwyżkę.