Aniprazol (zawiera: Praziquantel 50mg+Fenbendazol 500mg)
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
-
- nowicjusz
- Kontaktowanie:
-
- nowicjusz
- Kontaktowanie:
Adam, ja bym tak kategorycznie sprawy nie stawial. Mozliwe ze oba skladniki dzialaja synergistycznie a wtedy efekt terapeutyczny moze byc nawet przy dawkach homeopatycznychdeptak pisze:Ocean stosujac lek w sposob w jaki opisales w zasadzie nie powinienies uzyskac zadnego efektu terapeutycznego.

Co do toksycznosci fenbendazolu to faktycznie, kilka osob na simplydiscus potrulo nim sobie ryby. Ale bylo tez dwoch fachowcow ktorym ta sztuka udala sie przy pomocy flubendazolu wiec...
Mam niejakie podejrzenia jak sie to stalo. Fenbendazol rozpuszcza sie w wodzie jeszcze gorzej niz flubendazol. Oni dali "normalna" dawke, z wody zrobilo sie mleko ktore zamulilo rybom skrzela i to byl koniec. W ten sposob mozna rybska zalatwic nawet zwyklym talkiem.
Inna sprawa ze przydaloby sie, zeby ktos potwierdzil spostrzezenie Oceana- najlepiej posiadacz 3.5 tony wody pelnej zarobaczonych dyskow

J-23
Witam.
Z tego co wyczyłem w kśiążce A. Sieniawskiego Zdrowe dyskowce to Febendazol jest toksyczny dla ryb i stosuje się go do karmy. nie jestem w stanie podać dawki z pamięci niestety.(jestem u rodziny i nie posiadam ksiązki).
Febendazol to nie jest to samo co flubenol(substancja czynna flubendazol)
Pozdrawiam
Z tego co wyczyłem w kśiążce A. Sieniawskiego Zdrowe dyskowce to Febendazol jest toksyczny dla ryb i stosuje się go do karmy. nie jestem w stanie podać dawki z pamięci niestety.(jestem u rodziny i nie posiadam ksiązki).
Febendazol to nie jest to samo co flubenol(substancja czynna flubendazol)
Pozdrawiam
- deptak
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Adam Deptuła
- Kontaktowanie:
To zalezy czy chodzi o sama substancje czynna (prazikwantel ) czy o leki ja zawierajace. Jesli chodzi o sam prazikwantel nie zalecasz ponownej kuracji wczesniej niz po 60 dnich wiec wrecz odwrotnie niz producenci moneoluAmbra pisze:A jakie jest wasze zdanie na temat rozwiązań jakie zaproponowałem w przypadku tego leku w swojej książce?

pozdrawiam