srebro koloidalne

Choroby dyskowców, sposoby leczenia oraz leki, diagnoza za pomocą mikroskopu.

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961

Awatar użytkownika
stachu
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Stanisław Kaczorowski
Kontaktowanie:

srebro koloidalne

Post autor: stachu » 11 wrz 2006, 17:12

Słyszałem że bardzo dobrym lekiem na grzyby,pleśnie,bakterie jest właśnie srebro koloidalne.
Czy ktokolwiek coś o tym słyszał lub sam podawał ten specyfik ???

pozdrawiam-hej

Awatar użytkownika
bjarka
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Beata Jarka
Kontaktowanie:

Post autor: bjarka » 11 wrz 2006, 20:59

Zapomnij o tym. Sądzę, że w akwarium się nie przyda. Stosowano kiedyś koloidalne białczany srebra, np.pikrynian srebra do odkażania skóry i błon śluzowych w postaci zasypek. Zdarzały się zatrucia śmiertelne, ponieważ srebro jest pierwiastkiem toksycznym.

Awatar użytkownika
stachu
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: stachu » 11 wrz 2006, 22:53

Znajomy akwarysta miał problem z bakteriami,cokolwiek zastosował choroba ciągle wracała,po kuracji srebrem koloidalnym problem zniknął i nie ma już problemów z bakteriami.

Mnie najbardziej interesuje czy przy takiej kuracji nie występują wady genetyczne a w szczególności bezpłodność ryb !???

Jeżeli ktoś ma WŁASNE doświadczenia to prosze o informacje !!!

pozdrawiam-hej

lara
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Ilona Tylkowska
Kontaktowanie:

Post autor: lara » 12 wrz 2006, 16:25

Ja mam inne zdanie o tym produkcie , mozna zreszta i duzo na ten temat przeczytac w internecie np. http://www.formorpolska.com/product/28.html

To jest polska stronka,ale zareczam ze u nas tez jest popularne i ma dobra opinie. Polecane jest wypicie malej lyzeczki od herbyty dziennie(dorosli) dzieci polowa dawki.

Rowniez w leczeniu ryb!
Sama osobiscie stosuje w razie potrzeby i polecam firme T E T R A M e d i c a Funghi Stop Plus.
Ma w swoim skladzie: 1,2 mg Kolloides Silber; 4 mg Kolloidon; 0,5 mg Methanilgelb

Bardzo skuteczny srodek, na wszelkiego rodzaju grzybiczo-bakteryno-virusowe zmiany.

Awatar użytkownika
stachu
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: stachu » 12 wrz 2006, 19:35

Dzisiaj miałem spotkanie ze specjalistą z akademi medycznej który zajmuje się nanotechnologią,dostałem próbke do przetestowania-wygląda to obiecująco.
pozdrawiam-hej

Odpowiedz

Wróć do „Choroby, Leczenie i Mikroskop”