dziwne zachowanie
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
dziwne zachowanie
witam wszystkich mam pytanko moja jedna paletka zaczęła się dziwnie zachowywać tzn pływa u góry , ciężko oddycha i "buja się na boki". Parametry wody mam w normie, inne paletki są zdrowe, ta tez nigdy nie chorowała, nie ma widocznych obrażeń, przebarwień czy innych "wynalazków". Jest to dorosła rybka, a takie zachowanie zaczęło się nagle. W akwarium pracuje cały czas napowietrzanie, filtracja bbiologiczno - mechaniczna. Dziękuję za pomoc, Grzegorz.
Pytam, bo takie sensacje czasem zdarzają się po karmieniu granulatem - rybą bąka puścić nie może, zaczyna mieć problemy z pływaniem i tak się właśnie kołysze...Brzydzi pisze:Parametry mam w normie, a jeśli chodzi o granulat to tak ale paletki karmię zróżnicowanym pokarmem - no i granulatem....
Rafał
Parametry mam w normie, a jeśli chodzi o granulat to tak ale paletki karmię zróżnicowanym pokarmem - no i granulatem.... - Rafale nie chciałem przez to powiedzieć "a co to ma wspólnego" dziękuję bardzo za pomoc może żeczywiście to jest przyczyna, ale rybka teraz siedzi na dnie i kładzie się na boku co chwilę, jak podchodzę do akwa to zaczyna normalnie pływać na razie poddałem ją kąpieli w soli chwilowej zobaczymy co da. Dziękuję za pomoc i przepraszam, jak mnie źle zrozumiałeś.
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Jan Czarnecki
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Łomża
- Kontaktowanie:
Zgadzam się ze slawol to może być choroba bakterijna ,zrób tak, rybkę przenies do osobnego akwa możesz podac sól ale nie za wiel np. 4 łyżki stolowe na 100L wody i do tego baktopur Direk temperatura do 32 C i dobre napowietrzanie postaraj sie aby woda w której bedzie pływała ryba miała ph poniżej 7 jeśli będzie poprawa to zostaw paletkę chociaz na 2 tygodnie w tej wodzie