Witam kolegów, juz dawno nie byłem w tym dziale ale od trzech dni zaobserwowałem niepokojące zachowanie jednej z moich paletek. Kilka razy widziałem jak dostaje jakiegoś szału, obija sie o szyby i wszystko co jest w akwarium, wszystkie inne ryby są spokojne i oddychają spokojnie, natomiast ta oddycha bardzo nerwowo. Parametry wody od kilku miesięcy są zbliżone ph 6, tww 2 two 6, temp 28, jedyne co może być nie tak to spora ilość azotanów pow 60. Czy to może powodować takie zachowanie czy może jest to związane z atakiem jakiejś choroby lub pasożyta?
Dziękuje za pomoc.
SPIDOWANIE
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
-
- junior
- vega1
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów
Ech... niestety nie mam dla Ciebie zbyt dobrych informacji. Wszyscy mający dyskowce spotykają się wcześniej czy później z tym przypadkiem i nikt tak do końca nie wie co to jest i czym leczyć. Sam zresztą straciłem kiedyś przez to kilka palet.
Wszystkie niby zdrowe ale kilka świruje i koniec. Czytaj forum bo mnóstwo wątków o tym było już pisane.
Wszystkie niby zdrowe ale kilka świruje i koniec. Czytaj forum bo mnóstwo wątków o tym było już pisane.