Moja lalunia po starciu z glonojadem.

Choroby dyskowców, sposoby leczenia oraz leki, diagnoza za pomocą mikroskopu.

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961

michal_b
nowicjusz
nowicjusz

Moja lalunia po starciu z glonojadem.

Post autor: michal_b » 20 sty 2008, 18:31

Witam wszystkich.Mam pytanie wczoraj po zgaszeniu światła zauwarzyłem że glonojad (19cm) przyssał się do jednej z moich paletek.Niestety naderwał jej płetwe ogonową i teraz widzę że na tej płetwie zrobił się biały nalot.Pomóżcie mi co mam zrobić.Czy coś mam zastosować czy nic nie robić?Jedynie co zrobiłem to podniosłem temperature. :?:

Iwek_22

Post autor: Iwek_22 » 20 sty 2008, 19:19

Szybciutko wywal glonojada, u mnie było to samo.

michal_b
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: michal_b » 20 sty 2008, 19:33

Tak glonojady miałem dwa i już je odłowiłem.Ale czy nic się nie stanie?Czy płetwa odrośnie?Zajmuje się paletkami od roku tak że może jestem trochę przewrażliwiony bo to pierwszy raz mi się zdarzyło.

Awatar użytkownika
darek-dorado
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: darek-dorado » 21 sty 2008, 00:23

Płetwa odrośnie a glonojadowi wydaj nakaz eksmisji w trybie natychmiastowym. Z moimi zrobilem to samo, tym bardziej, że ich nazwa to jakaś pomyłka. Ostatnie rzecz, jaką chciały jeść to glony. Wolały zdecydowanie mięsko i pogoń za paletką.

michal_b
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: michal_b » 21 sty 2008, 17:29

Tak kolego glonojady zaniosłem mojemu chrześniakowi mi zostały tylko małe.Chociaż przyznam Ci racje że one zamiast glonów wolały serce.Ale zauwarzyłem że one ostatnie dni musiały się zabrać za moje paletki bo mają takie okrągłe ślady na bokach od ich otworu (mam nadzieje że to nie jakaś choroba)od razu odpukam.

Awatar użytkownika
jacaban
junior
junior
Imie i Nazwisko: Jacek B
Miejsce zamieszkania/miasto/: lubuskie

Post autor: jacaban » 21 sty 2008, 20:51

a jaką odmianę "glonojada" posiadałeś ?

Odpowiedz

Wróć do „Choroby, Leczenie i Mikroskop”