Jako przerywnik 2 robale które od czasu do czasu spotykam w gówienkach zebranych z dna, jednak nigdy nie udało mi się ich zaobserwować w swieżym towarze. Powiększenie ok 200x, na obu filmach dla porównania widoczny wrotek rotatoria. Robal z filmu 1 jest dość nieruchawy, natomiast ten z filmu 2 potrafi rozwinąć sporą prędkość- bez stolika krzyżowego łatwo go stracić z pola widzenia.
J-23
Niegroźne
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
- jacaban
- junior
- Imie i Nazwisko: Jacek B
- Miejsce zamieszkania/miasto/: lubuskie
IMHO to jakaś odmiana wypławka, choć moje doświadczenie w tym temacie jest stosunkowo świeże i mogę się mylić. Na filmie pierwszym rozgnieciony przez szkiełko nakrywkowe (lewy bok) i pewnie dlatego mało ruchliwy 
Na drugim, wydaje mi się, że jest pokryty włoskami jednak w tym świetle są niewidoczne. Świadczyć mogą o tym zawirowania wokół robala, gdy się porusza.
pozdr
Jacek

Na drugim, wydaje mi się, że jest pokryty włoskami jednak w tym świetle są niewidoczne. Świadczyć mogą o tym zawirowania wokół robala, gdy się porusza.
pozdr
Jacek
- kubamajer
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Kuba Majerczyk
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Warszawa
- Kontaktowanie:
Może taki trop - oxyurida
Przy okazji parę innych pożytecznych zdjątek wyskoczyło.
Tak mi się niebezpiecznie skojarzyło..
pozdr
Przy okazji parę innych pożytecznych zdjątek wyskoczyło.
Tak mi się niebezpiecznie skojarzyło..

pozdr