Pisałem już - ryby trzeba zabrać z tego akwarium do czystej wody, bo tu cały czas dostają po głowie. Problem jest z powodu stosowania tego środka w akwa z podłożem. Jedne środki "wybaczają" używanie ich w ogólnym, inne nie zawsze..
Jeśli flube dawkowany wg. "Zdrowych Dyskowców" (czyli Watley'a), to dawka była 50mg/100l. Takie dawki w ogólnym ze żwirem są niebezpieczne, a jeśli jeszcze używa się acetonu, to może być apokalipsa - wiem co mówię. W sterylnym by przeszło, a tak jest loteria, m.in. dlatego, że w grubym żwirze jest wszystko(w sensie pomiędzy kamyczkami). Poza tym, nie wiadomo co było lane do tej wody oprócz H2O.
Akwarium ogólne trzeba gruntownie wyczyścić i restart - inaczej z pół roku trzeba się będzie pozbywać gnoju, który tam się zrobił i jeszcze nowe ryby oberwą po głowie..
pozdr
Pomóżcie prosze!!!
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
Zgadzam się z Tomkiem w 100%
Jak można pomagać komuś kto pisze cytuję
'"Leczyłem ostatnimi dniami paletki flubendazolem.Wczoraj wypadła podmiana wody i ponowne podanie leku.Niestety gdy wróciłem do domu zauważyłem ze jedna paletka siedzi na dnie pyszczkiem skierowanym ku górze.................................."
1 pytanie:
Dlaczego je leczyłeś?
2.Jakie są parametry wody?
Po takich odpowiedziach można coś więcej powiedzieć.
Jedyna sensowna rada to podmieniać wodę w dużych ilościach!!!
Reszta rad na wiele się nie zda i można by tu debatować i debatować ale bez podstawowych informacji to równie dobrze można by było pisać horoskopy do "przyjaciółki"
Jak można pomagać komuś kto pisze cytuję
'"Leczyłem ostatnimi dniami paletki flubendazolem.Wczoraj wypadła podmiana wody i ponowne podanie leku.Niestety gdy wróciłem do domu zauważyłem ze jedna paletka siedzi na dnie pyszczkiem skierowanym ku górze.................................."
1 pytanie:
Dlaczego je leczyłeś?
2.Jakie są parametry wody?
Po takich odpowiedziach można coś więcej powiedzieć.
Jedyna sensowna rada to podmieniać wodę w dużych ilościach!!!
Reszta rad na wiele się nie zda i można by tu debatować i debatować ale bez podstawowych informacji to równie dobrze można by było pisać horoskopy do "przyjaciółki"