Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum i mam problem tego rodzaju
mam chore ryba na nicienie posiadam 6 palet zastosowałem lek o nazwie Levamizol lecz mój zbiornik kwarantannowy to raczej pudełko na zapałki ma 50L i trzymam w nim 6 paletek ponieważ nie miałem innego zbiornika, dlatego jest taki mały nigdy nie miałem problemu z rybami a teraz niestety i tu moje pytanie co ile i jakie ilości wody muszę w nim podmieniać ?.Do ogólnego leję zwykłą kranówę odstaną 24 H i do sterylniaka też.Zastosowanie leku Levamizol wyglądało tak: w pierwszy dzień podałem lek drugi dzień przerwy w trzeci dzień podałem jeszcze raz tą samą dawkę na czwarty dzień podmieniłem 1/3 zbiornika o tych samych właściwościach wody i teraz czy mam codziennie podmieniać do kolejnego powtórzenia podawania leku ponieważ zbiornik jest malutki czy raczej byc cierpliwym dziękuje za szybką pomoc.
Choroba a podmiana
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
Powiem szczerze że codziennie mierzę parametry w sterylniaku i o dziwo wcale nie są tragiczne przysięgam.
PH-6,6-6,8 takie staram się utrzymać ponieważ tak pisał Adamn w wątku.
No2-0
no3-10-20
TwO-5
TwW-1
temp stała i niezmienna 28' podmiany robię 1/3 zbiornika w sumie mogę powiedzieć codziennie od wczoraj.Mam jeszcze jedno pytanie czy mogę dodać im do wody jakieś witaminy mam sery fishtamin.I czy karmić je też mięskiem czy samym granulatem ? staram się dawać im na razie sam suchy ale nie wiem czy dobrze robię?.
PH-6,6-6,8 takie staram się utrzymać ponieważ tak pisał Adamn w wątku.
No2-0
no3-10-20
TwO-5
TwW-1
temp stała i niezmienna 28' podmiany robię 1/3 zbiornika w sumie mogę powiedzieć codziennie od wczoraj.Mam jeszcze jedno pytanie czy mogę dodać im do wody jakieś witaminy mam sery fishtamin.I czy karmić je też mięskiem czy samym granulatem ? staram się dawać im na razie sam suchy ale nie wiem czy dobrze robię?.