instrukcja obslugi
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
instrukcja obslugi
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=522865673
od wczoraj jestem szcesliwym posiadaczem tego mikroskopu.
jednak moja wiedza na temat jak sie go obsluguje jest znikoma i nie znalazlem polskiej instrukcji obslugi.
czy moge prosic o kilka odpowiedzi?
np na pytanie do czego uzywa sie zalaczonych preparatow?.zalaczone sa 4-ry sztuki?
2/.jak sie odczytuje powiekrzenie?
od wczoraj jestem szcesliwym posiadaczem tego mikroskopu.
jednak moja wiedza na temat jak sie go obsluguje jest znikoma i nie znalazlem polskiej instrukcji obslugi.
czy moge prosic o kilka odpowiedzi?
np na pytanie do czego uzywa sie zalaczonych preparatow?.zalaczone sa 4-ry sztuki?
2/.jak sie odczytuje powiekrzenie?
-
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Sebastian Pustelnik
- Kontaktowanie:
Ten płyn to olejek imersyjny nakraplasz go na badany preparat powoduje on zwiększenie rozdzielczości obiektywu stosuje się go przy największych powiększeniach, przy małych wystarczy kropla wody. Powiększenie to obiektyw razy okular.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2009, 20:43 przez seba*1*, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: ania ohirko
- Miejsce zamieszkania/miasto/: poznań
przypuszczalnie jedna z butelek zawiera klej do robienia stałych preparatów, widzę że mikroskop ma inkubator bakterii w związku z tym buteleczki mogą zawierać pożywki dla bakterii mogą być na różne dodatki bakterii - łatwiej by było gdybyś napisał co na nich jest napisane. NA okularach jest oczywiście napisane powiększenie x10 lub x16.Ta "tulejka" to soczewka barlowa która zwiększa powiększenie, albo nasadka monokularowa-nie wiem bo szczerze mówiąc nie widzę jej w tej walizce