Chora pletwa boczna i szybki oddech
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
Chora pletwa boczna i szybki oddech
Cos mi sie dzieje z rybką Malboro 6-7cm , jest u mnie od 3 dni i ciagle jest sama i smutna,dzisiaj zobaczylem ze prawie w ogole nie rusza lewą płetwą ,a od poczatku pobytu ma troche przyspieszony oddech przy czym skrzela sie powiekszaja
Temp 29-30*C
pH 6.8
no2 0
no3 10mg'l
kH 3
gH 6
pozloze:
sa to czarne kamyszki specjalnie kupowane pod paletki,
to nie wina podloza poniewaz rybka juz przed wpuszczeniem do wody tak sie zachowywala ,wiec jesli chodzi o moje akwa to wszystko w porzadku,rybka jest spokojna, je normalnie , nie jest plochliwa, jest najmniejsza w stadzie
pH 6.8
no2 0
no3 10mg'l
kH 3
gH 6
pozloze:
sa to czarne kamyszki specjalnie kupowane pod paletki,
to nie wina podloza poniewaz rybka juz przed wpuszczeniem do wody tak sie zachowywala ,wiec jesli chodzi o moje akwa to wszystko w porzadku,rybka jest spokojna, je normalnie , nie jest plochliwa, jest najmniejsza w stadzie
- kolejarz65
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Adam Świeżak
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Sosnowiec
http://rapidshare.com/files/208735144/MVI_1118.AVI
filmik z rybka,niestety tylko aparatem,a ja sam jak widac nie jestem w tym dobry,jednak mozna zobaczyc rybke
filmik z rybka,niestety tylko aparatem,a ja sam jak widac nie jestem w tym dobry,jednak mozna zobaczyc rybke
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Jaś i Małgosia
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Alternatyw 4
Sól nie szkodzi tak jak głupota ludzka.
Ryby 3 dni i już kłopoty.A gdzie czas na aklimatyzacje ?
To że w akwarium znikło no2 nie oznacza że dojrzałe.
Testy zmieniłeś ?
Podnieś temperaturę do 32.
Nie nie poznałem co masz.Obserwuj dalej ryby i dobrze natleniaj wodę karm oszczędnie.
Ryby jedzą ? Czym karmisz? Robią kupy jakie ?Ocierają się ? Trzepoczą płetwami ?
Ryby 3 dni i już kłopoty.A gdzie czas na aklimatyzacje ?
To że w akwarium znikło no2 nie oznacza że dojrzałe.
Testy zmieniłeś ?
Podnieś temperaturę do 32.
Nie nie poznałem co masz.Obserwuj dalej ryby i dobrze natleniaj wodę karm oszczędnie.
Ryby jedzą ? Czym karmisz? Robią kupy jakie ?Ocierają się ? Trzepoczą płetwami ?
Wszystkie jedza ale tylko jak wyplyną na srodek akwarium,a to robia jak jest swiatlo zgaszone i jak mnie nie ma ,poprostu jeszcze sie boją i chowaja po katach,tylko jedna regularnie plywa po calym akwa i je nawet przy mnie, ocieraja sie czasem o liscie , tzn tylko 1 raz widzialem zeby sie otarla ale to inna i to chyba normalne jest , nie trzepaczą pletwami,normalnie wachlują , jedzą narazie mrożonkę: serce wolowe ze szpinakiem, serce wolowe do samo przyrządzenia bedzie we wtorek-srodę , już mam załatwione w sklepie.
najlepiej jakbyscie obejrzeli ten filmik:
na na jego podstawie cos moze lepiej wywnioskowac,bo to tylko zdjecie i moj opis,a zawsze lepiej zobaczyc co i jak
PS: TURYSTA -dzieki za zainteresowanie sytuacją:)
Rybka przed wpuszczeniem do akwa taka byla ,ale w woreczku trudno bylo to zobaczyc aby miala jakies problemy, choć ciagle mysle ze to wcale nie musi byc jakas choroba...Ryby 3 dni i już kłopoty
najlepiej jakbyscie obejrzeli ten filmik:
na na jego podstawie cos moze lepiej wywnioskowac,bo to tylko zdjecie i moj opis,a zawsze lepiej zobaczyc co i jak
PS: TURYSTA -dzieki za zainteresowanie sytuacją:)