Potrzebuje POMOCY PILNE!!!
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
Zdecydowanie stawiam na wode.Jak pisałem podmieniałem około 10 litrow kranowy i prawie padły mi wtedy 3 altumy.Dwie nastepne podmiany to juz tylko 5 litrow a objawy takie same.Najbardziej mi pomogło przepuszczenie tej wody przez wegiel potem juz była osmoza i wiekszosc problemow znikła.Co do rezygnacji z paletek to całkowicie sie zaskoczyłem jak i rowniez zaskoczyli mnie koledzy z forum deklarujac swoja pomoc.Widze ze panuje tu wspaniała atmosfera i juz mysle zeby zostac członkiem.Pozdrawiam
Gixer jak byś mógł wpisać swoje imie lepiej sie wtedy rozmawia.
Ręce mi opadły od 6 miesiecy dmucham chucham wszystko super jeden wieczór i zostaje w miejscu w którym zaczołem.Nawet nie miałem możliwości pomocy, więc się nie dziw.
W dodatku Cała obsada paletek to jak dla mnie znaczny koszt miej na uwadze że jestem uczniem szkoły informatycznej nie pracuje.Te Paletki to praca na budowie całe wakacje.I duzo wyżeczeń
Ręce mi opadły od 6 miesiecy dmucham chucham wszystko super jeden wieczór i zostaje w miejscu w którym zaczołem.Nawet nie miałem możliwości pomocy, więc się nie dziw.
W dodatku Cała obsada paletek to jak dla mnie znaczny koszt miej na uwadze że jestem uczniem szkoły informatycznej nie pracuje.Te Paletki to praca na budowie całe wakacje.I duzo wyżeczeń
- DISPAR
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Dariusz Łupiński
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Łosice
- Kontaktowanie:
W profilu Gixxera wynika, że ma na imie Maciek. Szybko sie chłopie załamujesz jak widzę i mam nadzieję, że nie przerzucisz się po chwilowych kłopoptach na zbieranie motyli, a jak któremuś ułamie sie skrzydełko to na zbieranie znaczków
. Paletki nie sa wcale takie drogie jak piszesz, a takie niemiłe przygody jak padnięcie jednej lub kilku sztuk przeżył już każdy z nas. To co zdarzyło się w Twoim akwarium jest to wypadek losowy na który nie masz wpływu i każdemu mogło się to przytrafić. Przyczyny prawdopodobbnie nie znajdziesz bo moga ich być dziesiątki. A ja uważałem Ciebie za prawdziwego miłośnika paletek (77 postów w 4 miesiące, własna strona o paletkach), a Ty chcesz nam zrobić kawał i zacząć hodowlę chomików?

Chłopaki z wami to nie moge.Wczoraj byłem załamany a dzisiaj sie smieje z Darka chomików. Cos czuje, że sie nie uwolnie od Paletek.
A na froncie tak:
Bronzowa i Turkus nic nie chciały jeść wszystko wymyślałem dopiero wazonkowce i to nie bardzo chętnie ale koło 100 zjadły dzisiaj.
Samiczka Diamond pływa już spokojnie ciągle przy niej jest brązowa, ale nic nie je kompletnie nic.Kolory ładne czyste.akwa ogólne wylałem 160L wody aktualnie uzupłenine 3/4 czysta osmoza z dodatkiem aqua safe
A na froncie tak:
Bronzowa i Turkus nic nie chciały jeść wszystko wymyślałem dopiero wazonkowce i to nie bardzo chętnie ale koło 100 zjadły dzisiaj.
Samiczka Diamond pływa już spokojnie ciągle przy niej jest brązowa, ale nic nie je kompletnie nic.Kolory ładne czyste.akwa ogólne wylałem 160L wody aktualnie uzupłenine 3/4 czysta osmoza z dodatkiem aqua safe
Sławku to dzięki Tobie nie spanikowałem i cos sie udało.Rybki dzisiaj już wszystkie jadly serce, nie widze nic nie pokojącego wszystko po staremu Samica troche nie swoja bez samca. Troche puste mam akwarium. Zawsze chciałem Pigeon Blood nie miałem miejsca na nie moze teraz bedzie okazja. Dziwnie wygląda akwarium pełne roslin i 3 ryby
-
- nowicjusz
- Kontaktowanie:
Hej ... w zielonce mamy podobne problemy z woda jesli nie jest za twarda srednio ponad 20 two, to wiosna mamy sinice i nic nie jest tego wstanie wyciagnac z wody,efekty sa marne w tym okresie nic sie nie trze ....mielismy podobny przypadek z moim kolega mlode nam padly w ciagu 20 godzin ,poprostu wszystkie ponad 400 sztuk. Jedynie dorosle urtowalismy po podaniu im DIANOL DL od tego momentu przeszlismy tylko na RO a mikroelemenyt dodawalismy firmy SERA