Potrzebuje POMOCY PILNE!!!

Choroby dyskowców, sposoby leczenia oraz leki, diagnoza za pomocą mikroskopu.

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961

Awatar użytkownika
Gixxer
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: Gixxer » 12 kwie 2006, 10:46

Zdecydowanie stawiam na wode.Jak pisałem podmieniałem około 10 litrow kranowy i prawie padły mi wtedy 3 altumy.Dwie nastepne podmiany to juz tylko 5 litrow a objawy takie same.Najbardziej mi pomogło przepuszczenie tej wody przez wegiel potem juz była osmoza i wiekszosc problemow znikła.Co do rezygnacji z paletek to całkowicie sie zaskoczyłem jak i rowniez zaskoczyli mnie koledzy z forum deklarujac swoja pomoc.Widze ze panuje tu wspaniała atmosfera i juz mysle zeby zostac członkiem.Pozdrawiam

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 12 kwie 2006, 11:24

Gixer jak byś mógł wpisać swoje imie lepiej sie wtedy rozmawia.

Ręce mi opadły od 6 miesiecy dmucham chucham wszystko super jeden wieczór i zostaje w miejscu w którym zaczołem.Nawet nie miałem możliwości pomocy, więc się nie dziw.

W dodatku Cała obsada paletek to jak dla mnie znaczny koszt miej na uwadze że jestem uczniem szkoły informatycznej nie pracuje.Te Paletki to praca na budowie całe wakacje.I duzo wyżeczeń

Awatar użytkownika
DISPAR
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Dariusz Łupiński
Miejsce zamieszkania/miasto/: Łosice
Kontaktowanie:

Post autor: DISPAR » 12 kwie 2006, 18:18

W profilu Gixxera wynika, że ma na imie Maciek. Szybko sie chłopie załamujesz jak widzę i mam nadzieję, że nie przerzucisz się po chwilowych kłopoptach na zbieranie motyli, a jak któremuś ułamie sie skrzydełko to na zbieranie znaczków :D . Paletki nie sa wcale takie drogie jak piszesz, a takie niemiłe przygody jak padnięcie jednej lub kilku sztuk przeżył już każdy z nas. To co zdarzyło się w Twoim akwarium jest to wypadek losowy na który nie masz wpływu i każdemu mogło się to przytrafić. Przyczyny prawdopodobbnie nie znajdziesz bo moga ich być dziesiątki. A ja uważałem Ciebie za prawdziwego miłośnika paletek (77 postów w 4 miesiące, własna strona o paletkach), a Ty chcesz nam zrobić kawał i zacząć hodowlę chomików?

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 12 kwie 2006, 18:48

zelik a jak sytuacja na froncie?Cos sie zmienilo?

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 12 kwie 2006, 19:10

Chłopaki z wami to nie moge.Wczoraj byłem załamany a dzisiaj sie smieje z Darka chomików. Cos czuje, że sie nie uwolnie od Paletek.

A na froncie tak:
Bronzowa i Turkus nic nie chciały jeść wszystko wymyślałem dopiero wazonkowce i to nie bardzo chętnie ale koło 100 zjadły dzisiaj.

Samiczka Diamond pływa już spokojnie ciągle przy niej jest brązowa, ale nic nie je kompletnie nic.Kolory ładne czyste.akwa ogólne wylałem 160L wody aktualnie uzupłenine 3/4 czysta osmoza z dodatkiem aqua safe

Awatar użytkownika
Gixxer
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: Gixxer » 12 kwie 2006, 19:13

Dispar uzupełniłem profil po poscie Zelika. :) Zelik całkowicie sie zgadzam z Disparem,nie załamuj sie tak szybko.Kazdy z nas miał wiele nie powodzen i na pewno jeszcze wiele nas spotka.Wracaj do paletek tym bardziej ze koledzy z forum obiecali pomoc.Informuj nas co sie dzieje z reszta obsady.

Awatar użytkownika
rady3
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Robert Dreszer
Miejsce zamieszkania/miasto/: Stary Białcz
Kontaktowanie:

Post autor: rady3 » 12 kwie 2006, 20:01

zelik pisze:Chłopaki z wami to nie moge.Wczoraj byłem załamany a dzisiaj sie smieje z Darka chomików.
Wypraszam sobie takie żarty. Mam w tej chwili 200 gniazd chomików a za jakieś 2 -3 miechy będę miał ponad 500. :)

compi
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: compi » 12 kwie 2006, 20:41

Ciekawe; nasze wodociągi wpadły kiedyś na pomysł dodawania do wody substancji zapobiegającej odkładaniu się kamienia - sprawdź może czy u Was nie dodają czegoś.

Awatar użytkownika
rady3
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Robert Dreszer
Miejsce zamieszkania/miasto/: Stary Białcz
Kontaktowanie:

Post autor: rady3 » 13 kwie 2006, 07:54

compi pisze:Ciekawe; nasze wodociągi wpadły kiedyś na pomysł dodawania do wody substancji zapobiegającej odkładaniu się kamienia - sprawdź może czy u Was nie dodają czegoś.
Nooo to przynajmniej nie będziecie mieli kamieni na nerkach. :)

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 13 kwie 2006, 12:05

Dzisiaj Paletki wróciły do ogólnego woda praktycznie cała nowa + nitrivec i aqua safe-woda kryształ.2 ładnie jedzą Diamond tylko Regular i wazonkowce nie wiem czemu tak ale sie ciesze ze chociaż tyle je. Myśle że juz wszystko bedzie ok.

Awatar użytkownika
vega1
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Sławomir Nazimek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Rzeszów

Post autor: vega1 » 13 kwie 2006, 15:48

I bardzo dobrze ze wszystko wraca do normy... Dobrze ze w pore zareagowales i uratowales reszte rybek. Bedzie dobrze!!

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 13 kwie 2006, 16:50

Sławku to dzięki Tobie nie spanikowałem i cos sie udało.Rybki dzisiaj już wszystkie jadly serce, nie widze nic nie pokojącego wszystko po staremu Samica troche nie swoja bez samca. Troche puste mam akwarium. Zawsze chciałem Pigeon Blood nie miałem miejsca na nie moze teraz bedzie okazja. Dziwnie wygląda akwarium pełne roslin i 3 ryby

bastekhh
nowicjusz
nowicjusz
Kontaktowanie:

Post autor: bastekhh » 13 kwie 2006, 17:02

Hej ... w zielonce mamy podobne problemy z woda jesli nie jest za twarda srednio ponad 20 two, to wiosna mamy sinice i nic nie jest tego wstanie wyciagnac z wody,efekty sa marne w tym okresie nic sie nie trze ....mielismy podobny przypadek z moim kolega mlode nam padly w ciagu 20 godzin ,poprostu wszystkie ponad 400 sztuk. Jedynie dorosle urtowalismy po podaniu im DIANOL DL od tego momentu przeszlismy tylko na RO a mikroelemenyt dodawalismy firmy SERA

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 13 kwie 2006, 17:16

U mnie tez tak właśnie zacznie być czyste RO + dodatki

Małe pytanko i prośba czy ktoś nie odsprzedał by jakieś 100-200g Preisa sól bo kilogram to jak dla mnie dużo za dużo

Awatar użytkownika
DISPAR
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Dariusz Łupiński
Miejsce zamieszkania/miasto/: Łosice
Kontaktowanie:

Post autor: DISPAR » 13 kwie 2006, 21:04

W tym jednym poście masz trzy ogłoszenia dotyczące handlu tj.: sprzedam miejsce na reklamę, kupię sól, kupię rośliny - otwierasz jakiś biznes na tym forum ? :D

Odpowiedz

Wróć do „Choroby, Leczenie i Mikroskop”