Nagła smierć...........

Choroby dyskowców, sposoby leczenia oraz leki, diagnoza za pomocą mikroskopu.

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961

Awatar użytkownika
Jeki
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Łukasz Osieka

Post autor: Jeki » 28 kwie 2007, 07:49

Adamie ryby były w trakcie leczenia na dactylogyroze(potwierdzone badaniem mikroskopowym) i mam już wstępne wyniki sekcji-dactyli nie ma. Kuracja trwała 21 dni zgodnie z wytycznymi Wattleya. Po skończeniu kuracji zgodnie z Twoim zaleceniem
adamn pisze: IMO bym dał je do temperatury 37-39 stopni z dobrym natlenianiem i to podwójnym. Tak przez trzy cztery dni.
zacząłem podnosić temperaturę.
Sekcja nie wykazała wiciowców, a jedynie w treści jelit jakieś pałeczki(cienkie i podłużne) poruszające się wijącym(wężowym) ruchem, niestety nie rozpoznano osobnika, na moją sugestię że to może fleksibakter, odpowiedziano mi że nie i wcale nie byli przekonani że to pasożyt. To coś widoczne jest już w powiększeniu 200x. Spróbuję zdobyć zdjęcia tego i może wtedy coś wymyślimy. Na poniedziałek będą wyniki bakteriologiczne.

smario
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: smario » 28 kwie 2007, 18:26

WITA LESZCZU!!!! CO IM PODAWAłEś DZIEń WCZEśNIEJ!!!! PRZED ZGONEM?????????NIEKTóRE POKARMY ( WIDZę TO PO SWOICH...(PO ZEJśCIU 1 SZT))WZDYMAJą RYBCIE!!!!!!!! WIDZIAłEś JAK PALETY ...PIęRDZą!!!!!!!!!!!

smario
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: smario » 28 kwie 2007, 18:36

TO PIERDZENIE NIE JEST MOJą SPRAWą!!!!!!!!!!!! ORGINALNE POKARMY DYSTRYBUTORóW!!!!!!!!!!!!!! MAM MIESZANę 6 !!! NIE WIEM KTóRY???? TROPEUSY BIORą I OK!!!!!!!! ALE CZASAMI................... 1 SZT PADA!!!!!!NATURALNA ELEMINACJA??????!!!!!!! A MOżE .......????????? POZDRAWIAM MARIO............
P.S. NIGDY NIE MOżNA WYKLUCZYć DZIAłANIA DUUUUUUżYCH KONCERNóW!!!!!!!! IM NA TYM ZALEżY żEBY NP. OSPA RYBIA ISTNIAłA .........(KASA !!!!!!!!) A!!!!!! Z PALECIARZY TRZEBA KASę ZERżNąć!!!!!!! JAK NA PALETY MAJą !!!!???? TO I NA LEKI TEż???!!!!!

smario
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: smario » 28 kwie 2007, 18:42

SORKI !!!! CHCIAłEM TYLKO DOPISAć!!!!!!! BO TO MIAłEM W 3 ZBIORNIKACH NIEZALEżNYCH( OPRóCZ żARCIA SUCHEGO!!!!!!) łEB W<< Dół>> CHWIEJąCE RUCHY>> WZDęTY BRZUCH>> ZAPRZESTAć KARMIENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 DZIEń POSTU!!!!!!!JEDNA SZTUKA KTóRA FIKOłY BRYKAłA..............DO WIECZNEJ AMANONIIIIIII!!!!!!

Awatar użytkownika
tomasz334
senior
senior
Imie i Nazwisko: Tomasz Jajo

Post autor: tomasz334 » 28 kwie 2007, 18:53

Przestań używać dużych liter nie można tego przeczytać, jeden wielki krzyk.

smario
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: smario » 28 kwie 2007, 19:03

NA MOJE OKO????!!!!!!! BEZ BADANIA .........KARMIłES....?????????PO LECZENIU DAJę IM 12-24 GODZ DIETY!!!!!!! PO TYM CZASIE NIEWIELE I ........

smario
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: smario » 28 kwie 2007, 19:04

z literami sooooooorki!!!!!!!!

Awatar użytkownika
gajowa
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Barbara Bogdańska
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: gajowa » 28 kwie 2007, 19:15

Mario
Napisałes to tak chaotycznie, że niewiele z Twojego postu wynika.
Co to znaczy MIESZANĘ 6 i te wykrzykniki? Co znacza te znaki zapytania? Co trofeusy biorą i jest ok, ale czasami?
Nic z tego postu nie rozumię

Basia Gajowa

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra

Post autor: birdas » 28 kwie 2007, 19:36

We wszystkich wątkach tak pisze. Już mu zwróciłem uwagę na to w innym miejscu. Jeden wielki bełkot którego nie da się nawet czytać, a co dopiero zrozumieć.

Do Smario: proszę abyś pisał z logiką, czytał co piszesz i na co odpowiadał, nie używał dużych liter (chyba, że to początek zdania) i poprawił wszystkie swoje posty tak aby miały sens. Do zmian i dopisywania nowych zdań używamy przycisku "zmień".

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 29 kwie 2007, 13:53

Jeki pisze: Adamie ryby były w trakcie leczenia na dactylogyroze(potwierdzone badaniem mikroskopowym) i mam już wstępne wyniki sekcji-dactyli nie ma. Kuracja trwała 21 dni zgodnie z wytycznymi Wattleya. ....Sekcja nie wykazała wiciowców, a jedynie w treści jelit jakieś pałeczki(cienkie i podłużne) poruszające się wijącym(wężowym) ruchem, niestety nie rozpoznano osobnika, na moją sugestię że to może fleksibakter,....
Leczenie płazińców w 21 dni :?:
Jeśli ktoś chce się bawić :wink:
Podałem prosty łatwy i przyjemny sposób na pozbycie się ich w 2 godziny ale jak widze lepiej 3 tygodnie zwalczać (w tym czasie można się było za fleksibaktera zabrać) to może ryba by żyła do dziś.

Co to jest to juz dawno pisałem.
"jakieś pałeczki(cienkie i podłużne) poruszające się wijącym(wężowym) ruchem" tak właśnie porusza się fleksibakter. Jak zwalczac też podałem.

Do moderatora:
IMO teksty smario nie dość, ze bezimienne to jeszcze wprowadzają bełkot NIC nie wnoszący do tematu. Ja bym to wywalił bo zaciemnia tylko obraz całości. No chyba, ze doświadczenie oparte są na zejściu 1 - jednej ryby i w dodatku pierdzącej :idea:

Adam

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: birdas » 29 kwie 2007, 14:02

adamn pisze: Do moderatora:
IMO teksty smario nie dość, ze bezimienne to jeszcze wprowadzają bełkot NIC nie wnoszący do tematu. Ja bym to wywalił bo zaciemnia tylko obraz całości. No chyba, ze doświadczenie oparte są na zejściu 1 - jednej ryby i w dodatku pierdzącej :idea:
Też bym to wywalił ale się boję ;) Obserwuję co zrobią inni moderatorzy. Z jednej strony zalecenia są aby nie usuwać postów, z drugiej strony jak to moderować to nie wiem ;) :roll:

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 29 kwie 2007, 14:36

birdas pisze:
Też bym to wywalił ale się boję ;) Obserwuję co zrobią inni moderatorzy. Z jednej strony zalecenia są aby nie usuwać postów, z drugiej strony jak to moderować to nie wiem ;) :roll:
- napisano 7 (siedem) postów nie na temat z tego kilka słowotwórczy bełkot :!:
- jak będziesz patrzył na innych a inni na Ciebie to NIKT nie zrobi tego co ma zrobić :!:
- nie wywala się postów co wnoszą COŚ nowego i twórczego do tematu (tu nawet po przeczytaniu pierwszego o pierdzeniu miałem dość czytania dalej - ale jakoś dałem radę) :wink:
- weź sprawy w swoje ręce :wink:

Gdy tak kazdy zacznie pisac co chce i jak chce i 30% postów będzie dotyczyło NICZEGO w danym temacie to SERWER za miesiąc się udławi, transfer się zwiększy bezproduktywnie a wtedy ..... :?:
Adam

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: birdas » 29 kwie 2007, 14:39

Heh ... ciekawa sprawa. Dział "mikroskop" nie ma moderatora. Pewnie Ty nim zostaniesz i wtedy będzie porządek :D

Awatar użytkownika
deptak
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Adam Deptuła
Kontaktowanie:

Post autor: deptak » 29 kwie 2007, 15:04

adamn pisze: Gdy tak kazdy zacznie pisac co chce i jak chce i 30% postów będzie dotyczyło NICZEGO w danym temacie to SERWER za miesiąc się udławi, transfer się zwiększy bezproduktywnie a wtedy ..... :?:
Swiete slowa Adamie ! BTW nigdy nie podejzewalem iz cos takiego napisze... Na poczatek Adam swiec przykladem i skasuj swoje posty wraz ze zdjeciami oraz filmami ktore nic nie wnosza a czasem wrecz myla. Jesli juz zamieszczasz filmy to bez muzyki prosze ;) bo gust w tym wzgledzie masz okropny i filmy przez to sa wieksze. Skoro juz tak sie troszczysz o transfer forum to moze wstapisz w szeregi PKMD i Twoja skladka bedzie rowniez utrzymywala to forum...

pozdrawiam

adamn
entuzjasta
entuzjasta

Post autor: adamn » 29 kwie 2007, 15:15

deptak pisze: Na poczatek Adam swiec przykladem i skasuj swoje posty wraz ze zdjeciami oraz filmami ktore nic nie wnosza a czasem wrecz myla. ..
Skoro juz się ujawniłes z zanurzenia to podaj jeden :?:
A jak tam z zakładem - 4 miesiąc po terminie i NIC. Zakład sprawa honorowa. Czy ktoś na PKMD pisał, że mój przepis jest do d... :?:
A czy ktos pisał, że lecząc ryby według mego przepisu uzyskał pozytywne efekty :?:
Poszukaj i pokaż, że Adamie D. masz odrobinę tego co jest Ci obce.
To kiedy się zjawisz. Konto PKMD znasz i tam wpłac pieniądze jak proponowałem wcześniej (różnica między tym co wpłaciłes na Merlina a wspomnianą kwota zakładu). Czekam na potwierdzenie wpłaty. Temat z Tobą uważam za zamkniety.

Do MODERATORÓW:

postów proszę nie kasować - niech wżdy forumowiecze to postronni znają, że Adamy nie gęsi i swój honor mają ( w domysle pokażą jaki)

Adam

Odpowiedz

Wróć do „Choroby, Leczenie i Mikroskop”