POMOCY
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
-
- birdas
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra
A kto Cię uczył liczyć ? Wyprofilowana szyba zabiera już 30 litrów wody ? A mi się wydawało, że ok. 5 l.lordjabol24 pisze: Marcinie tak każdemu zwracasz uwage co do tego jak mają przerybione zbiorniki a może ty sie pochwalisz ile paletek trzymałeś w swoim 240l (profilowanym czyli jakies 210 brutto a netto to ze 180)
W swoim akwa trzymałem w najlepszych czasach urodzaju 12 paletek (podrostki 7-10 cm).
Wyglądało to tak:

Szkoda, że nie dodałeś, że podmiany wody to 2 x 60 l tygodniowo, a powierzchnia akwa miesiąc później wyglądała tak:

Taka ilość roślin powodowała, że azotany utrzymywały się na poziomie 10-20 nawet jak mi się podmieniać wody nie chciało.
Moja sytuacja była całkiem inna i nie trzymałem poza paletkami kolejnych 50-ciu innych ryb, a podmiany wody nie sprowadzały się do uzupełnienia tego co odparowało.
Na koniec: akwarium oczywiście miałem przerybione i nie ma co ukrywać tego faktu. Miałem, ale już nie mam. Wyciągnąłem wnioski i teraz innym zwracam na to uwagę.