Zakup neguvonu

Choroby dyskowców, sposoby leczenia oraz leki, diagnoza za pomocą mikroskopu.

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961

Awatar użytkownika
jociak
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Paweł Joć
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bartoszyce
Kontaktowanie:

Post autor: jociak » 16 paź 2007, 12:24

Nie mam takiej wagi, może ktoś podpowie gdzie i jak mogę to poważyć. Jak nie będę miał wagi to podzielę wszystko objętościowo na tyle części ile będzie trzeba.

PS Zrobię to bez żalu :lol: . Trzeba sobie pomagać. Ktoś inny w tym momencie składa mi SKALARKA też za darmoszkę (chociaż myślę ciągle o jakiejś buteleczce :mrgreen: , bo to trochę więcej niż odmierzyć 50 gram neguvonu i iść na pocztę) ... Może ktoś kiedyś coś mi ...?

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra

Post autor: birdas » 16 paź 2007, 12:39

No to nie wiem ... zostajemy na tym co ustaliliśmy czy to zmieniamy ?Ustalenie było, że każdy bierze 100 g. Ja dopóki Tom nie napisał postu nie miałem żadnego wyobrażenia ile tego leku potrzeba więc uznałem, że 100 g powinno wystarczyć. Teraz już wiem, że zrobię jedną pełną kurację i to będzie wszystko. Wynika z tego, że ponad 90% zakupionej "dawki" zmarnuje się (tym bardziej, że po roku traci swoje własności).
Może lepiej zrobić listę kto ile chce i obdzielić zakupionym kilogramem nie 10 osób, a 100 ? - tym bardziej, że chętnych jest więcej.
Mogę tylko napisać, że koszt pakowania i przesyłki priorytetowej w kopercie bombelkowej nie powinien przekroczyć 6 zł, a 10 gram leku kolejnych 3 zł.
A jak zostajemy przy tym co jest to już teraz mogę napisać, że będę miał 90 g na zbyciu :)

Awatar użytkownika
jaroslawp
senior
senior
Kontaktowanie:

Post autor: jaroslawp » 16 paź 2007, 13:33

:D Jak policja przeczyta ten wątek o zamawianiu proszku i dzieleniu na działki po 100g to będzie obława.
Nie mogłem się powstrzymać, ale piszecie o tym jakby ktoś zza wschodniej granicy dostarczył "towar".
BTW Rozsypany proszek podzielić można żyletką na na lustrze :)

Sorry z OT

Iwek_22

Post autor: Iwek_22 » 16 paź 2007, 13:37

100 g to koszt 29 zł plus przesyłka, 10 g kosztowałoby 2,90. Chyba nie możemy nadużywać dobrych chęci Pawła. Poza tym rok to dosyć długi okres czasu, a jeśli komuś z okolic będzie potrzebny, to można będzie wspomóc :)

Awatar użytkownika
jociak
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: jociak » 16 paź 2007, 14:03

[quote="birdas"]Ustalenie było, że każdy bierze 100 g. quote]

Marcin, ja mogę sobie zostawić 50 g bo nie mam aż takich potrzeb, więc ze mną będziesz mógł się podzielić, dziś wieczorem ma już być to się odezwę.

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 16 paź 2007, 14:10

Michcio pisze:Kurcze no i się spóźniłem.... :-(
mam parę ;) saszetek a 1 gram więc jak sprawa pilna to rzuć mi adres na priv - miałem karton zabrać do Rzeszowa ale skleroza spowodowała że pojawią się w Krakowie.

Awatar użytkownika
kolejarz65
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Adam Świeżak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Sosnowiec

Post autor: kolejarz65 » 16 paź 2007, 15:06

Jeśli ma ktos na zbyciu,to ja też wezmę 10gram.adres podam na pw. z góry dziękuję .

Awatar użytkownika
daro1820
senior
senior
Imie i Nazwisko: Darek Lewko
Miejsce zamieszkania/miasto/: Braniewo
Kontaktowanie:

Post autor: daro1820 » 16 paź 2007, 16:51

Ja też byłbym chętny na 10- 20 gram. Jak by ktoś chciał odsprzedać trochę zakupionego towaru.

pzdro

Awatar użytkownika
Sylwek
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Sylwester Dawidowicz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kędzierzyn-Koźle
Kontaktowanie:

Post autor: Sylwek » 16 paź 2007, 17:29

Jeśli o mnie chodzi to też się chętnie podzielę, tylko proszę o wiadomość na pw.

Awatar użytkownika
jociak
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: jociak » 16 paź 2007, 18:26

Dobra, sprawy mają się tak:
Po informacji od Marcina (pajacyk) przekazałem dla "dilera" aby sprawdził przy zakupie towaru czy aby jest przeterminowany i zbrylowany, jednym słowem ma się nadawać okiem weterynarza (bo taki to załatwia). Okazało się że jest prawie przeterminowany. Nie załamujemy rąk jednak ponieważ już w drodze jest neguvon właściwy. Nie chciałem brać jakiegoś przetermu bo tylko wpakujemy kasę i nic z tego nie będzie, a ja sobie narobię w całym kraju wrogów. Cała operacja przesunie się zatem o dwa dni (wtedy jedzie jeszcze raz do hurtowni i towar ma być). Podobno dla siedzących w weterynarii to jest normalka że neguvon jest osiągalny i nie robią z tego żadnego alarmu tak jak my paletkowicze. Także nie ma co trząść portkami, cała akcja trwa.

Awatar użytkownika
deptak
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Adam Deptuła
Kontaktowanie:

Post autor: deptak » 16 paź 2007, 19:23

jociak pisze: Okazało się że jest prawie przeterminowany.
Jesli nie byl rozpakowywany i prawidlowo przechowywany ( temp. od 4 do 25C ) to smialo mozna korzystac jeszcze pare latek. Z definicji producenci lekow podaja na opakowaniach nakrotszy z mozliwych okresow przydatnosci do uzycia. Inaczej ma sie sprawa w przypadku lekow w formie plynnej.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
jociak
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: jociak » 16 paź 2007, 19:32

deptak pisze:
Jesli nie byl rozpakowywany i prawidlowo przechowywany ( temp. od 4 do 25C ) to smialo mozna korzystac jeszcze pare latek.
Ano to jest pocieszające. Czyli mam rozumieć iż po rozpakowaniu mogę to trzymać w odpowiednich klimatach kilka lat i korzystać skutecznie? No to Tomek zbędnie zaniepokoił gronio zainteresowanych z tym rokiem ...

Awatar użytkownika
Amorphis
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bydgoszcz

Post autor: Amorphis » 17 paź 2007, 07:24

Racja z tą ilością, Jeśli jest więcej chętnych to z tej mojej części 100g też możesz oddzielić 80g dla potrzebujących. Jeśli jest możliwość zmainy zamówienia to poproszę 20g, jeśli nie to 50g lub zamawiane 100g. Spokojnie dziel objętościowo jeśli nie masz wagi, nikt chyba nie będzie robił'problemów o +/- jakieś gramy

Awatar użytkownika
Sylwek
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Sylwester Dawidowicz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kędzierzyn-Koźle
Kontaktowanie:

Post autor: Sylwek » 17 paź 2007, 09:16

Może lepiej by było jakby każdy zadeklarował się ile mniej więcej by chciał leku bo widać, że zainteresowanie jest duże. Jak ma się przeterminować u kogoś to po co magazynować. Można by podzielić na więcej porcji i więcej ludzi by się załapało na porcję dla siebie z tego 1 kilograma.
Chętni na pewno jeszcze są i inni się znajdą!!!

Awatar użytkownika
birdas
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra

Post autor: birdas » 17 paź 2007, 16:51

Myślę, że jeśli jest możliwość zdobycia nugevonu z datą ważności dłuższą niż "kilka tygodni" to należy z tej możliwości skorzystać. Niezależnie od tego czy można go z powodzeniem wykorzystywać latami czy nie.

Odpowiedz

Wróć do „Choroby, Leczenie i Mikroskop”