Coś sie zaczyna ???
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
Kompiel odbyła się w wiadrze z natlenianiem, śluz biały schodził z ryb to widziałem bardzo dobrze. A po kompieli trwającej 4h umiaściłem ryby a sterylnym akwa i dopiero tam ryby lub napewno jedna z nich wypóściła z siebie białe cieńkie nitki których nawet nie obejżałem tylko odłowiłem siateczką poczym ją wypażyłem. a jeśli chodzi czy jedzą to mają wilcze apetyty. Ile dasz tyle zjedzą. ale nie przesadzam z karmieniem pare razt dziennie w małych ilościach.
Ps. Jedzą mi z reki

Ps. Jedzą mi z reki

Witam ponownie zmierzyłem parametry wody:
NO2-0
PH-6.5
NO3- 20-40 (coś koło tego)
GH-2.5
twardośc węglowa-2
Wpuściłem rybki do ogulnego baniaka. Jedzą mają się dobrze, ale ryba u której zauważyłem czarne plamki,
nadal te o to plamki posiada raz mniej widoczne a raz więcej tak samo jak z oczami raz są czarne a raz nie.
Może to niesą objawy jakiegoś złego stanu zdrowia tylko to taki model???
NO2-0
PH-6.5
NO3- 20-40 (coś koło tego)
GH-2.5
twardośc węglowa-2
Wpuściłem rybki do ogulnego baniaka. Jedzą mają się dobrze, ale ryba u której zauważyłem czarne plamki,
nadal te o to plamki posiada raz mniej widoczne a raz więcej tak samo jak z oczami raz są czarne a raz nie.
Może to niesą objawy jakiegoś złego stanu zdrowia tylko to taki model???

Mam pytanie co do oczu??
Czy ze strachu przed ta drugą mogą ciemnieć oczka i pokazywać sie te czarne plamki??
Zaobserwowałem taką poprawność że ta druga czasem ją goni. Wygląda normalnie a jak ta sie zbliży i ją troche postraszy to mniejsza czarnieje. Niewiem czy to jest od tego ale może ktoś coś takiego zna??
Nad No3 już pracuje podmieniam toche wiecej wody. Może spadnie:-)
Czy ze strachu przed ta drugą mogą ciemnieć oczka i pokazywać sie te czarne plamki??
Zaobserwowałem taką poprawność że ta druga czasem ją goni. Wygląda normalnie a jak ta sie zbliży i ją troche postraszy to mniejsza czarnieje. Niewiem czy to jest od tego ale może ktoś coś takiego zna??
Nad No3 już pracuje podmieniam toche wiecej wody. Może spadnie:-)