chore oko 3 ryba - prosze o fachowa pomoc
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
- enzo
- junior
- Imie i Nazwisko: Artur Kawecki
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
- Kontaktowanie:
przy przerzucaniu ryb do "szpitala" zauwazylem na jednej jakis wyprysk wrzod bialy srednicy 1 mm odstajacy od ryby tez na 1 mm, nie niepokoje sie tym gdyz kiedys juz to widzialem i samo po kilku dniach znikalo ale skoro juz jestem na forum to zapytam CO TO TAKIEGO?czy jest to moze objaw jakies choroby lub innego paskudztwa?
- Załączniki
-
- IMG_1351.JPG (51.69 KiB) Przejrzano 4213 razy
- enzo
- junior
- Kontaktowanie:
bylem dzisiaj w jednym z lubelskich sklepow zoologicznych i chwile rozmawialem ze sprzedawcami na temat oczu palet powiedzieli mi ze moze byc to oznaka niewydolnosci watroby po karmieniu sercem wolowym ktore to zawiera nieprzyswajalne dla ryb tluszcze co myslicie na ten temat?? dodam ze mieszanka z serca plus krewetki szpinak i rozne platki to podstawa diety moich ryb i zywie je tak od dobrych 3 lat
- enzo
- junior
- Kontaktowanie:
bylem dzisiaj w jednym z lubelskich sklepow zoologicznych i chwile rozmawialem ze sprzedawcami na temat oczu palet powiedzieli mi ze moze byc to oznaka niewydolnosci watroby po karmieniu sercem wolowym ktore to zawiera nieprzyswajalne dla ryb tluszcze co myslicie na ten temat?? dodam ze mieszanka z serca plus krewetki szpinak i rozne platki to podstawa diety moich ryb i zywie je tak od dobrych 3 lat
- deptak
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Adam Deptuła
- Kontaktowanie:
Moze by tak zalozyc jakis dzial "Powiedzieli w..." mozna by sie posmiac...enzo pisze:bylem dzisiaj w jednym z lubelskich sklepow zoologicznych i chwile rozmawialem ze sprzedawcami na temat oczu palet powiedzieli mi ze moze byc to oznaka niewydolnosci watroby po karmieniu sercem wolowym ktore to zawiera nieprzyswajalne dla ryb tluszcze co myslicie na ten temat??
Widac jakas nowa metoda diagnostyczna niewydolnosc watroby po oczach rozpoznawac.
pozdrawiam