Czy co Wiciowce czy cos innego?

Choroby dyskowców, sposoby leczenia oraz leki, diagnoza za pomocą mikroskopu.

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961

Awatar użytkownika
xardas
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Bartosz Figaniak
Kontaktowanie:

Post autor: xardas » 19 maja 2006, 23:00

Kamilu, ROSOL nie ma wcale takich dużych ryb - z tego co widziałem na zdjęciu to na oko daje im max jakieś 7 cm.

Zdjecie zbiornika jest tutaj: http://www.discus.org.pl/forumsm/index. ... eadid=7154

Nie mniej jednak x ryb na y wody wiąże się z intensywnością podmian wody.
To że Ja przełowiłbym ryby do takiego zbiornika nie znaczy, że ROSOL musi to robić - decyzje pozostawiłem jemu. W w/w sytuacji sprawdzałbym codziennie parametry wody i w razie potrzeb ją podmieniał.

Kończąc uważam, iż ROSOL otrzymał duzo cennych informacji, a czy z nich skorzystał czy nie to się okaże. Jednakże nie widząc odpowiedzi co dzieje się teraz z Jego rybami myślę, iż zakupił Sobie kota ;)

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 21 maja 2006, 13:36

xardas pisze:Kamilu, ROSOL nie ma wcale takich dużych ryb - z tego co widziałem na zdjęciu to na oko daje im max jakieś 7 cm.
Bartku Rosół ma małe ryby ale po co mu duże jak i tak nie maja możliwości życia? Jak on sobie nie daje rady z parametrami w dużym akwarium to w 50-tce z 7 rybami teraz i tak pewnie juz mniej napewno sobie nie poradzi. Dla mnie jako akwarysta jest beznadziejny nawet słuchać nie umie a tym bardziej sam pomyśleć, nawet na forum nie wchodzi bo i po co skoro ma zupe rybną zamiast akwarium...

Awatar użytkownika
ROSOL
senior
senior

Post autor: ROSOL » 23 maja 2006, 20:19

Jedna paletka w akwarium ogolnym nie je i chudnie i sra na bialo. Podniosze temp do 32 stopni. Coz wiecej radzice zrobic?

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 23 maja 2006, 20:37

Ja zaczynam się skłaniać do wysokiego NO3 co wy na tą teorie? Białe odchody to nie tragedia

marek732
junior
junior
Imie i Nazwisko: Marek Kochaniak
Miejsce zamieszkania/miasto/: Warszawa

Post autor: marek732 » 23 maja 2006, 20:47

Tak trzymaj. Cierpliwie! I na miłość boską przestań kombinować z ph.
Co Ci mówił hodowca, jeśli nie pamiętasz sprawdź swoje starsze posty.
pozdrawiam - Twoje ryby.

Odpowiedz

Wróć do „Choroby, Leczenie i Mikroskop”