Easy Live
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
- Fal
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Darek Falkowski
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Barcin
- Kontaktowanie:
Easy Live
Szanowni koledzy i koleżanki
Od pewnego czasu poszukuję środka Easy Live nigdzie nie mogę go dostać. Dlatego moja prośba jeśli ktoś z was ma zbyt dużo to chętnie odkupię.
Gorąco Pozdrawiam
Od pewnego czasu poszukuję środka Easy Live nigdzie nie mogę go dostać. Dlatego moja prośba jeśli ktoś z was ma zbyt dużo to chętnie odkupię.
Gorąco Pozdrawiam
- fomalhaut
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Wojciech Grzegorzyca
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Polska
http://www.pkmd.pl/index.php?name=PNphp ... topic&t=31
Może Ci się przyda...
Może Ci się przyda...
- Marek81
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Marek Szymaniak
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Ząbki
- Kontaktowanie:
Zadałem Larze pytanie na priw. W jakich opakowaniach można kupić te składniki w Niemczech ? Odpowiedzi jeszcze nie dostałem. Mam tam znajomą , niedługo wraca to może mi coś kupi. Jeszcze sprawdze w sklepie z odczynnikami chemicznymi. Jeśli coś mają to i tak pewnie w wielkich ilościach ! Ale sprawdze ! Zobaczymy warto to wypróbować .
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Ilona Tylkowska
- Kontaktowanie:
Wiec skladniki sa te do dostania w aptece. W niektorych maja na skladzie, a w innych trzeba zamowic, jednakze zamowienie mozna zaraz nastepnego dnia odebrac.
Zamowic musisz 3 skladniki:
- Blus alba plv. Weisser Ton ja zamowilam opakowanie 250g(sa rozne)
- Luvos Heilerde Ultra Pulver zur Einnehmen.
- Bentonit Bentonitum
- Traubenzucker (cukier gronowy) jednakze jego nie musisz podawac w mieszance.
dokladny przepis co i jak masz tu http://www.pkmd.pl/index.php?name=PNphp ... topic&t=31
niestety nie moge podac ci nazw polskich, bo ich nie znam.
p.s w sklepach z chemia nie znajdzisz napewno... bo to nie chemia.
Sa to srodki czysto naturalne ,jezeli juz to pytaj moze w zielarskich sklepach.
Zamowic musisz 3 skladniki:
- Blus alba plv. Weisser Ton ja zamowilam opakowanie 250g(sa rozne)
- Luvos Heilerde Ultra Pulver zur Einnehmen.
- Bentonit Bentonitum
- Traubenzucker (cukier gronowy) jednakze jego nie musisz podawac w mieszance.
dokladny przepis co i jak masz tu http://www.pkmd.pl/index.php?name=PNphp ... topic&t=31
niestety nie moge podac ci nazw polskich, bo ich nie znam.

p.s w sklepach z chemia nie znajdzisz napewno... bo to nie chemia.
Sa to srodki czysto naturalne ,jezeli juz to pytaj moze w zielarskich sklepach.
....
1) 5 plaskich lyz.do herbaty Weißer Ton - Kaolinum ponderosum ( Bolus alba )
2) 3 plaskie lyz.do herbaty Bentonit Bentonitum
3) 2 plaskie lyz.do herbaty Heilerde Ton Lehm (Bolus rubra )
4) 2 plaskie lyz.do herbaty Czysty Traubenzucker ( cukier gronowy albo cos tak )
Bolus alba to to bodajże kaolin (do robienia porcelany
), ma właściwości adsorbujące
Bolus rubra - ten sam kaolin, z domieszką tlenku żelaza - stąd kolor, właściwości - te same
Bentonit bentonitum - wlaściwości jak wyżej, silnie wiąże wodę zwiększając swoją objętość (przez to wykorzystywany jako uszczelniacz)
Cukier gronowy - to glukoza po prostu...
Klarowanie wody - niewątpliwie pierwsze trzy skladniki plus glukoza jako poprawiacz nastroju ryb???
Nie żebym wątpił - bo nie stosowalem, ale korci mnie dolanie roztworu glukozy i poobserwowanie zachowania naleśników...
sceptyczny jak zawsze pozdrawiam..
Rafał Wasiak
1) 5 plaskich lyz.do herbaty Weißer Ton - Kaolinum ponderosum ( Bolus alba )
2) 3 plaskie lyz.do herbaty Bentonit Bentonitum
3) 2 plaskie lyz.do herbaty Heilerde Ton Lehm (Bolus rubra )
4) 2 plaskie lyz.do herbaty Czysty Traubenzucker ( cukier gronowy albo cos tak )
Bolus alba to to bodajże kaolin (do robienia porcelany

Bolus rubra - ten sam kaolin, z domieszką tlenku żelaza - stąd kolor, właściwości - te same
Bentonit bentonitum - wlaściwości jak wyżej, silnie wiąże wodę zwiększając swoją objętość (przez to wykorzystywany jako uszczelniacz)
Cukier gronowy - to glukoza po prostu...
Klarowanie wody - niewątpliwie pierwsze trzy skladniki plus glukoza jako poprawiacz nastroju ryb???
Nie żebym wątpił - bo nie stosowalem, ale korci mnie dolanie roztworu glukozy i poobserwowanie zachowania naleśników...
Rafał Wasiak
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Ilona Tylkowska
- Kontaktowanie:
ja pierwszy swoj 1l zrobilam wlasnie z glukoza, ale wiadomo.... cukier - bakterie... i termin trwalosci napewo bedzie krotszy.Rafal_W pisze:....
Rafał Wasiak
Kazdy nastepny produkt robilam bez glukozy.
Ja z produktow ktore zakupilam zrobilam 4l Easy-Live. Zostaly mi jeszcze 2 produkty. Trzeci skladnik musialabym zakupic by dalej mieszac(Bentonit Bentonitum).
- Marek81
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Marek Szymaniak
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Ząbki
- Kontaktowanie:
Więc Pisze co dostałem od znajomego : 1) Kaolinum ponderosum ( Bolus alba ) Glinka biał Jest to kszemian glinowy. Znajduje się w surowej białej glinieobok piasku kwarcowego,węglanu wapniowego Glinka Biała jest środkiem przeciwzapalnym stosowanym zewnętrznie w postaci przesypek i do wewnątrz w stanach zapalnych przewodu pokarmowego.
2) Bentonit Bentonitum (sodowy) Bentonit jest iłem o unikalnych własnościach Fizycznych. Genetycznie jest skałą osadową powstałą na skutek wietrzenia in situ popiołów wullanicznych-głównie kredowych i trzeciorzędowych , w środowisku podmorskim . Więcej na www.cetco.pl/volclay.htm
3) Bolus rubra Glinka Czerwona Brak mi danych
4) Czysty Traubenzucker ( cukier gronowy albo cos tak ) Chyba kupie te produkty bo wrto wypróbować ! Pozdrawiam
2) Bentonit Bentonitum (sodowy) Bentonit jest iłem o unikalnych własnościach Fizycznych. Genetycznie jest skałą osadową powstałą na skutek wietrzenia in situ popiołów wullanicznych-głównie kredowych i trzeciorzędowych , w środowisku podmorskim . Więcej na www.cetco.pl/volclay.htm
3) Bolus rubra Glinka Czerwona Brak mi danych
4) Czysty Traubenzucker ( cukier gronowy albo cos tak ) Chyba kupie te produkty bo wrto wypróbować ! Pozdrawiam