co to za choroba
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
co to za choroba
Witam
znajomemu zachorowały paletki i choroba sie przerzuciła na skalarki
paletki zmieniły mu kolor na ciemny jena jest prawie czarna i pokryta takim białawym nalotem i strasznie schudla a skalarki plywaja przy samej powierzchni przyjmója pokar a mimi to chudna i gwałtownie poruszaja skrzelami na dodatek pływaja skokami a czasem tak gwaltownie i bardzo szybko i sa pochylone do góry .
prosil mnie o pomoc ale ja osobiscie 1 raz cos takiego widze na oczy
z góry dziekuje za pomoc
Pozdrawiam Leszek
znajomemu zachorowały paletki i choroba sie przerzuciła na skalarki
paletki zmieniły mu kolor na ciemny jena jest prawie czarna i pokryta takim białawym nalotem i strasznie schudla a skalarki plywaja przy samej powierzchni przyjmója pokar a mimi to chudna i gwałtownie poruszaja skrzelami na dodatek pływaja skokami a czasem tak gwaltownie i bardzo szybko i sa pochylone do góry .
prosil mnie o pomoc ale ja osobiscie 1 raz cos takiego widze na oczy
z góry dziekuje za pomoc
Pozdrawiam Leszek
1. Uzupełnij Swój profil, a wiecej osób zainteresuje się Twoim (kolegi) problelmem.
2. Brak danych o akwarium , jego obsadzie, parametrach wody , żywieniu - to pozwala bardziej skonkretyzowac' chorobę.
3. Dobrze jest załączyc' zdjęcia.
4. A tak to można tylko powiedziec', że to może byc' np. jakieś zatrucie + jakaś infekcja....
PS. Widzę, że gdy to pisałem to Birdas też udzielał wskazówek...
2. Brak danych o akwarium , jego obsadzie, parametrach wody , żywieniu - to pozwala bardziej skonkretyzowac' chorobę.
3. Dobrze jest załączyc' zdjęcia.
4. A tak to można tylko powiedziec', że to może byc' np. jakieś zatrucie + jakaś infekcja....
PS. Widzę, że gdy to pisałem to Birdas też udzielał wskazówek...
Ja też nie mierze ale wszystko mam w porzadku rybki ładnie rosna prawdopodobnie paletki mi sie w pary dobieraja roslinki ładnie rosna wiec nie mierze .
narazie zdiec nie bede mial bo niemamamy skad załatwic aparatu byłem u niego i zauwazylem ze płetwy piersiowe od strony skrzel maja krwisto czerwony kolor i pozostałe płetwy tez łacznie z linia boczna
narazie zdiec nie bede mial bo niemamamy skad załatwic aparatu byłem u niego i zauwazylem ze płetwy piersiowe od strony skrzel maja krwisto czerwony kolor i pozostałe płetwy tez łacznie z linia boczna