Gdzie kupić?
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
- CraNcH^MS
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Michał Stafarczyk
Gdzie kupić?
Gdzie można nabyć czysty metronidazol w proszku? Czy można kupić go gdzieś legalnie, albo muszę mieć "specjalne dojście". To samo dotyczy zakupu kwasu solnego 6%. Moje rybki mają pasożyty jelit. Białe odchody. Metranizadolem w tabletkach nie udaje się zaleczyć rybek do końca po chwili spokoju mam nawroty. Parametry wody TWW, TWO, NO2, NO3, Ph, temperatura są ok. Od ponad pół roku nic nowego do akwarium nie wprowadzałem. Miałem już zamiar zrezygnować z paletek ze względu na uporczywe leczenie, ale zamierzam się jeszcze nie poddawać. Chcę zastosować leczenie na przemian z levamisolem 10% opisany w wątku "METRONIDAZOL".
Jak ktoś posiada czysty proszek i chce mi pomóc to proszę na priva, oczywiście pokryję koszta leku oraz przesyłkę.
Jak ktoś posiada czysty proszek i chce mi pomóc to proszę na priva, oczywiście pokryję koszta leku oraz przesyłkę.
Re: Gdzie kupić?
A jak zostało stwierdzone co mamy w rybach:CraNcH^MS pisze: .... Metranizadolem w tabletkach nie udaje się zaleczyć rybek do końca po chwili spokoju mam nawroty. .... Chcę zastosować leczenie na przemian z levamisolem 10% opisany w wątku "METRONIDAZOL".
- na własne oko;
- na oko doświadczonego hodowcy;
- lub oko w okularze;
Wicowce i niecienie leczy się innymi lakami. Metro wyleczy skutecznie wiciowce o ile te są w rybie. Levamisol natomiast nicienie. Oba leki leczą skutecznie, gdy są podawane od srodka - w pokarmie. Oba leki potrzeba w kuracji powtórzyć bo wiciowce tworzą cysty przetrwalnikowe - do 5 miesięcy ma zdolności inwazyjne - natomiast niektóre nicienie jaja.
Adam
A co ma to wspolnego z forum??krisaczek pisze:Stachu - tym razem przesadziłeś
Dla zainteresowanych mam problemy techniczne z uzupełnieniem profilu
Nazywam sie Krzysztof Kluczka - mam hodowle paletek w Katowicach
Kto - jak kto - ale Ty dobrze o tym wiesz byłeś wczoraj u mnie sympatyczny kolego !!!!!
za kare zdjęć nie dostaniesz ???
- stachu
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Stanisław Kaczorowski
- Kontaktowanie:
ja to wiem ale inni nie........Nazywam sie Krzysztof Kluczka - mam hodowle paletek w Katowicach
Kto - jak kto - ale Ty dobrze o tym wiesz byłeś wczoraj u mnie sympatyczny kolego !!!!!
WITAMY w klubie nowego miłośnika paletek !!!!!!!!!!!
-mam nadzieję że przestaniesz być tylko obserwatorem forum i nie skończysz na tych dwóch postach,twoja wiedza i wieloletnie doświadczenie jest tu mile widziane

ps-więcej humoru amigo

pozdrawiam
- stachu
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Stanisław Kaczorowski
- Kontaktowanie:
odezwij się do mnie to ci dam ile chcesz,a najlepiej przyjedż z chorą rybą to zobaczymy co jej jest-pozdrawiamJak ktoś posiada czysty proszek i chce mi pomóc to proszę na priva, oczywiście pokryję koszta leku oraz przesyłkę.
pozdrawiam
-dla ciebie pewnie niewiele....A co ma to wspolnego z forum??
też pozdrawiam
-
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Tomasz Dzierwa
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Witam, ja dołączę swoje pytanie do tego postu. Dotyczyć ono będzie Metronidazolu w postaci płynnej. Gdzie można go kupić i czy w ogóle można? Z tego co mi wiadomo, jest on w 100 ml dozownikach i w stężeniu 0,5 %. Jeśli ktoś z Was posiada jakiekolwiek informacje, proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Tomaz Dzierwa.
- krisaczek
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Krzysztof Kluczka
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Katowice
Podobnie jak metronidazol w czystej postaci ( proszek ), roztwór w płynie również można dostać w aptece, ale pod warunkiem że posiadasz znajomości. Po pierwsze konieczna jest recepta, po drugie, w/w roztwór przeznaczony jest do leczenia zamkniętego, a więc jedynie dla szpitali. Przy odrobinie szczęścia lub znajomości z lekarzem, lek można dostać bezpośrednio ze szpitala, ale to nieco trudne.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- przynenta
- zarząd pkmd
- Imie i Nazwisko: Tomasz Uler
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Pruszków
- Kontaktowanie:
fangornn pisze:Witam, ja dołączę swoje pytanie do tego postu. Dotyczyć ono będzie Metronidazolu w postaci płynnej. Gdzie można go kupić i czy w ogóle można? Z tego co mi wiadomo, jest on w 100 ml dozownikach i w stężeniu 0,5 %. Jeśli ktoś z Was posiada jakiekolwiek informacje, proszę o odpowiedź. Pozdrawiam Tomaz Dzierwa.
Ja nabyłem, taki specyfik u weterynarza i zapłaciłem całe 14 zł. Martwi mnie to stężenie, z tego, co się dowiedziałem to by należało kubeł tego zamówić, ale ile w tym prawdy to nie wiem.
Też z zaciekawieniem poczekam na wypowiedź doświadczonych osób w tym temacie.