Pomóżcie nowemu
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
- dav@2
- nowicjusz
- Imie i Nazwisko: Dawid Dąbek
- Kontaktowanie:
Pomóżcie nowemu
Co to jest, jak to leczyć.Rybki jedzą jak szalone, nie są strachliwe, karmię je z ręki. Mam je od 18.05.2007, jak dotąd jest wszystko w porzadku oprócz tych kropek.
Parametry wody to:
ph 5,5;
Gh 5,0;
Kh 0;
NO2 mniej niz 0,1mg;
NO3 15 mg i spada po zakupie Nitrareduktora 400 z AquaMedic;
Temp wody 32 stopnie.
Mają to tylko 2 paletki.Zbiornik 200l wystartowany w lutym tego roku, czarne wody.
Poniżej załączam zdjęcia.
Nie krzyczcie za bardzo jak coś nie tak napisałem albo źle zrobiłem. Narazie uczę się tego forum.
Pozdrawiam wszystkich.
Prośba o poprawienie posta na PW nic nie dała i moderator musiał tu zajrzeć.
Parametry wody to:
ph 5,5;
Gh 5,0;
Kh 0;
NO2 mniej niz 0,1mg;
NO3 15 mg i spada po zakupie Nitrareduktora 400 z AquaMedic;
Temp wody 32 stopnie.
Mają to tylko 2 paletki.Zbiornik 200l wystartowany w lutym tego roku, czarne wody.
Poniżej załączam zdjęcia.
Nie krzyczcie za bardzo jak coś nie tak napisałem albo źle zrobiłem. Narazie uczę się tego forum.
Pozdrawiam wszystkich.
Prośba o poprawienie posta na PW nic nie dała i moderator musiał tu zajrzeć.
- Załączniki
-
- kropki
- bez tytułu.JPG (26.28 KiB) Przejrzano 3306 razy
-
- kkkk.jpg (54.48 KiB) Przejrzano 3306 razy
Re: Pomozcie nowemu
..a wiec nie jest to choroba. Zostaw "to" w spokoju, przy twoich parametrach wody praktycznie nie ma szans żeby się rozwinęło i stało się problemem. Chyba większość z nas widzi "to" od czasu do czasu na płetwach swoich ryb- pojawia się i znika. U mnie pojawia się albo bezpośrednio po dużej podmianie albo gdy zaniedbam podmian przez kilka miesięcy.dav@2 pisze:Co to jest jak to leczyc.Rybki jedza jak szalone
J-23
- Młody1919
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Dawid K.
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Gniezno
- Kontaktowanie:
Racja , samo przychodzi , samo tez odejdzie , i mnie sie to trafia. A powiedzcie panowie jeszcze jedno , jak czasem wyjdzie coś na rybce ( na pletwie lub ciele) wyglądające jak "pikiel" na nosie lub policzku nastolatka i na drógi dzien juz tego nie ma to co to moze być ? (pikiel-pryszcz odstający z niby ropą w srodku , tylko ze w tym przypadku jest całe białe)