Flubendazol

Choroby dyskowców, sposoby leczenia oraz leki, diagnoza za pomocą mikroskopu.

Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961

piotr84
junior
junior
Imie i Nazwisko: Piotr Wojcieszek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Koszalin

Flubendazol

Post autor: piotr84 » 17 sty 2008, 14:29

Zakupiłem go troche u weterynarza i teraz moje zapytanie-jak dokładnie go podawać?czy rozpuszczenie w destylce wystarczy?Czy jest rzeczywiście skuteczny na nicienie?Bo jakos nie udaje mi sie odratowac rybki.Może opisze.na początku podawałem metronidazol bo widziałem że z rybkami nie ciekawie.Poprawa nastąpiła u 8 sztuk,wcinają,energiczne itd.Natomiast jedna z nich(kiedyś najbardziej rozbrykana w ciągu 2,3 dni zmizerniała strasznie)Chowa sie pod lotosem,wypływa po pokarm ale jakoś brak entuzjazmu do jedzenie.Wymieniłem wode i zastosowałem dehinel-brak rezultatów.Nie wiem czy flubendazol pomoże skoro tamte nie dały rady.Fotka tej rybki jest w poście"co to jest-fota"To ta na dole po lewej od diamonda.

Awatar użytkownika
DISPAR
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Dariusz Łupiński
Miejsce zamieszkania/miasto/: Łosice
Kontaktowanie:

Post autor: DISPAR » 17 sty 2008, 21:41

Udało Ci się umieścić ten temat w odpowiednim dziale a nie umiesz przeczytać co w tym dziale na temat flubendazolu jest napisane :shock: ?
Są chyba ze cztery tematy o flubendazolu i masz tam wszystko co chcesz wiedzieć. Pamiętaj tylko żeby go dobrze rozpuścić.

Odpowiedz

Wróć do „Choroby, Leczenie i Mikroskop”