Podam paramerty wody z wczorajszego dnia
ph 6,5
two 15
tww 7
do wody dodaje aqua safe, easy balance, plantamin TETRY
Pomocy!
Moderatorzy: _TOM_, niki 28, Kazimierz1961
Witajjucha pisze: Podam paramerty wody z wczorajszego dnia
ph 6,5
two 15
tww 7
Napewno mają skoro jeszcze pływająjucha pisze:PARAMETRY są takie jak podałam, a ja się dziwie że mi tak riośliny rosną jak nie normalne, ale jak napowietrzam wode z kostki no chyba mają wystarczająco tlenu
Najskuteczniej Tww zmniejsza się po przez: destylówka, woda osmotyczna, natomiast do podwyższenia PH i pozbycia się CO2 wystarczy napowietrzanie na maxa.jucha pisze:a czym proponujesz zbić tww? a może ph podwyższyć?
A to napewno jest test paskowy albo kropelkowy, są bardzo nie dokładne więc nie sądze byś miała takie PH przy Tww7, gdybyś zaprosiła do siebie kolege z elektordą i PH-metrem mielibyśmy prawdziwe PH.jucha pisze:wieczorem podam nazwe firmy którą badam ph
Spokojnie z tego co tu piszesz, nie jest tak źle, ponieważ napewno nie masz takiego PH przy Tww7 bo twoje wszystkie ryby stały by przy powierzchni i miały przyduchę.jucha pisze:poradz jak sobie z tym poradzić? w akwarium ma sporo roślin, one pobierają przecież dwutlenek węgla. LICZE NA POMOC
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości