super filtr
- cocoloco
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
- Kontaktowanie:
oczka w worku oryginalnym firmy hobby są większe 1000 razy niż zastosowana ziemia okrzemkowa . Bartek Lipczyński określił właściwości ziemi - cyt " to kurde działa jak klej lepi się do tej siatki ...." - faktycznie ot tak wygląda a w działaniu . Ewentualnie mogę zmieścić fotki filtra - worka i mojej pseudo konstrukcji .
- cocoloco
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
- Kontaktowanie:
wszystką ziemię mamy w ......................... akwariumMoże mam naiwne pytanie.... ale co będzie jak prądu na parę minut zabraknie.... a następnie taki filtr wystartuje ponownie?

Tu pole do popisu naszych majsterkowiczów - elektrozawory które w wyniku braku prądu na 15 minut zamkną koło aby filtr znów mógł działać - po tym okresie otworzenie - jak szaleć to szaleć pełen automat

właśnie na tym polega dowcip aby została zatkana - w oryginale jest worek z oczkami a 0,5-1 mm wygląda na wykonany z materiału syntetycznego worek jest zgrzewany na krawędziach.Obawiam się, że gaza młyńska zostanie natychmiast zapchana. Zresztą wszystko inne chyba też. Crying or Very sad
A swoją drogą co jest użyte w oryginale??