Nie musi to być przecież koniecznie optiwhite... Możesz wybrać dowolny kolor szkła, jego fakturę, grubość itd itp... Następnie zespawać w jedną całość i wtopić w nie to co niezbędne + to co chcesz ozdobne. Koszt jest mniej więcej o 40% większy od ceny samego szkła, czyli zakładając, że zrobisz to w wymiarach 200x70x15cm ze szkła float o grubości 10 (takiego zwykłego akwaryjnego), zlejesz to w jedną całość, dodasz oświetleniana i zwieszki przy spawaniu uv, wypiaskujesz to na mat to samo szkło wyniesie około 200 zł + około 100 do 150 zł za resztę w zależności od zakładu i bajerów. Na pewno zamykasz się w 500zł za samą pokrywę (dolicz stateczniki i świetlówki)vega1 pisze:Pomysł amorphisa ze szkłem optiwhite podoba mi się ale nie wiem jak od strony technicznej to by wyszło...
Wyobraź sobie np. noc, kute żelazo wtopione dookoła w szkło w kształcie korony, szkło świeci uv całą powierzchnią i przesuwające się pod tym cienie paletek...
Zamiast uv upiorne wrażenie robi też połączenie i rozproszenie na szkle niebieskiech i czerwonych diód ale tą tworzącą się tęczę trzeba dobrze ustawić i chyba nie da się tego dobrze zrobić w akurat tym projekcie bo będzie widać większe jaśniejsze plamy w miejscu wtopienia diód...