super filtr

Nowości - opinie

Moderatorzy: niki 28, tuptus

Awatar użytkownika
bjarka
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Beata Jarka
Kontaktowanie:

Post autor: bjarka » 10 lis 2005, 22:20

Tyle nawet zapamiętałam.Zatem trzeba szukać firmy Hobby i zamawiać po niemiecku.Och,przenież mogę zamówić przez mój zaprzyjażniony sklep w Warszawie.Ciekawe,czy Mak nie mógłby sprowadzić ?

Awatar użytkownika
banerman
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: banerman » 18 lis 2005, 01:38

cocoloco pisze:Zaczynacie wracać na ziemię - Iza dzisiaj powinna otrzymać ten filtr - więc czekajcie na opis i opinie ;)
Droga Izabelko
Czy próby juz zrobione , jak wyniki , jak obserwacje ??
Czy udało ci sie zorganizować tą ziemię okrzemkową w niskiej cenie ??
Jestem zainteresowany niewielką ilością, przystawkę do filtra mam juz gotową.
Myślę ,że wszyscy są zainteresowani wynikami badań.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Izabelka
członek PKMD
Imie i Nazwisko: Izabela Wilk
Kontaktowanie:

Post autor: Izabelka » 19 lis 2005, 09:19

jestem na etapie testów. Narazie nic jeszcze nie napisze. Obiektywnie można sie wypowiedzieć po jakimś czasie dopiero a nie chce pisać głupot i później to odkręcać.

Witkacy
junior
junior
Imie i Nazwisko: Witold Romanek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków
Kontaktowanie:

Post autor: Witkacy » 26 gru 2005, 15:24

Jak się udały testy....??

Awatar użytkownika
zelik
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: zelik » 01 sty 2006, 17:09

jucha pisze:Chcialabym sprubować z tym wkładem ale czy moge prosić o napisanie po polsku. Cy można to umieścić w zwykłej tetrze 700 a jeżeli tak to jak to zrobić i gdzie mozna to dostać?Pozdrawiam i dzięki.
Własnie mnie tez to onteresuje jak zastosować to w takiej tetrze ktoś mi wytłumaczy?

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 02 sty 2006, 08:10

Panowie jucha i zelik ... czytajcie czytajcie czytajcie!! Bardzo dokładna zasada działania jest w tym wątku opisana. Jest również dyskusja na temat jak to zautomatyzować. Na drugi raz najpierw przeczytajcie dokładnie wątek od początku zanim zadacie pytanie.

Awatar użytkownika
jerzol_kominiarz
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: jerzol_kominiarz » 07 lut 2006, 21:49

Witam wszystkich
Czytam watek od poczatku i śmiac mi sie chce. Z jednej strony walka o klarownść wody kosztem doba współczesnej wechniki i logiki , z drugiej strony próba zastosowania jak najmniejszych kosztów z oparciem sie o ziemię ogrodowa włącznie.
Czytam , czytam i zastanawia mnie jedno > z glonami miał juz lub będzie miał do czynienia kazdy akwarysta , tez z nimi walczyłem i pewnie nie raz z jakiegoś powodu będę walczył ale kna z rzędem temu kto pokaże mi biotop naturalny bez glonów !!!??? Mam akwarium od no powiedzmy na serio od 27 lat , więkssze , mniejsze i duże ,,,,zawsze scenariusz wygląda tak samo //// start(zalanie i użądzenie) , dojżewanie (korekty parametrów , filtry, napowietrzanie , nawozenie itp_) , piekny rozwój glonów ( czas dojżewania , walka z glonami ) sukces !!!! (piękne K L A R O W N E akwa , rozwój z rozmnożeniem rybek)
Panowie glony to część biotopu nie płyńcie pod prąd bo się zmęczycie i wyjdziecie z wody , spróbujcie koegzystować , dopracować parametry wody i środowiska a nie prowadzić walkę z wiatrakami
Jesli kogoś uraziłem to przepraszam ale takie jest moje zdanie które stosuję z P O W D ZE N I E M w praktyce.
Tylko czekać aż ktoś zacznie sterylizować akwa ,,,HEHEHE
jerzol_kominiarz

Awatar użytkownika
cocoloco
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Aleksander Krawcewicz
Kontaktowanie:

Post autor: cocoloco » 07 lut 2006, 23:26

No cóż mi też się chce śmiać !!! Może nie dlatego że nie mam problemu z glonami ale dlatego że zawsze śmieszne jest dla mnie to co inni nazywają przekazywaniem własnych doświadczeń .
Nie mam ochoty na kna z rzędem bo nie wiem jak to karmić - postęp się bierze z tego że zawsze się idzie pod prąd a nie na łatwiznę . Szukanie nowych pomysłów a nie siedzenie w jaskini bo tak robili nasi dziadkowie i tak już musi być . Nigdy nie nastąpił u mnie rozwój glonów za wyjątkiem stałej podmiany wody na RO więc jest to sprzeczne z tym co piszesz , że zawsze to następuje !!!

Może użądzenie i dojżewanie w życiu jest mi obce więc napiszę tak . - Urządzenie akwarium oraz okres dojrzewania nie musi iść w parze z glonami - dowód - moje akwarium ma na dzisiaj 15 miesięcy od startu - w żadnym momencie nie wystąpił problem glonów więc gdzie jest tu droga pod prąd . Nikogo nie uraziłeś poglądem ale mnie uraziłeś pisownią - mam wrażenie że masz 13 lat i przed sobą ciężką walkę nie z glonami ale z panią od ortografii

Awatar użytkownika
mare777
zarząd pkmd
Imie i Nazwisko: Marek Marcinkiewicz
Miejsce zamieszkania/miasto/: Szczecin
Kontaktowanie:

Post autor: mare777 » 08 lut 2006, 00:06

jerzol_kominiarz pisze:, z drugiej strony próba zastosowania jak najmniejszych kosztów z oparciem sie o ziemię ogrodowa włącznie.
:shock: :shock: :lol: pomiędzy ziemią ogrodową a okrzemkową jest Kominiarzu mała różnica , coś jak między kominem a fundamentem :lol:

Awatar użytkownika
Jurek
junior
junior

Post autor: Jurek » 08 lut 2006, 06:24

aczkolwiek każdy komin powinien mieć fundament :D

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 08 lut 2006, 07:56

Ja wręcz myślę, że na hasło ziemia zareagował analogią.... tyle że idąc śladami analogii :-) dom osoby publicznej będzie domem publicznym. Podpisuję się ponadto pod stwierdzeniem, że takie pisanie listów stylistyczne i ortograficzne to po prostu brak szacunku dla innych. Można pisać błędne rzeczy bo myli się każdy, ale szlag mnie trafia na myśl, że wysyłamy sondy na Marsa a nie potrafimy użyć słownika ortograficznego, który i tak każdy z nas pewnie ma w komputerze, a jak nie to zawsze można wejść na stronę www z takowym.
Wykwit glonów pojawia się zawsze wtedy kiedy przegnie się z czymś, ilością ryb, nawozu podawanego pokarmu czy z innej przyczyny. Nie raz i nie dwa miałem małe akwaria służące do rozmnażania kąsaczowatych i innych ustawione bezpośrednio na parapecie okna w pełnym słońcu. Nie pamiętam ani razu problemów z glonami.....

Awatar użytkownika
jerzol_kominiarz
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: jerzol_kominiarz » 08 lut 2006, 08:22

Wszystkich serdecznie przepraszam za mego syna, który koniecznie chciał pokazać się jako doświadczony hodowca ryb i obyty członek społeczności akwarystycznej. Wyszło jak by ojciec był analfabetą!!!!
Jeszcze raz przepraszam, jest mi głupio, że nie umiałem zabezpieczyć konta przed ciekawością i doświadczeniami syna

Awatar użytkownika
arkadiusz
senior
senior
Imie i Nazwisko: Arkadiusz Sowa
Miejsce zamieszkania/miasto/: Dobrocin
Kontaktowanie:

Post autor: arkadiusz » 08 lut 2006, 09:18

Nie bij - przetłumacz!!!!
Jeśli tak było faktycznie, to możesz być dumny z syna, pomimo błędów w pisowni, stylistyki jego wypowiedzi, to masz szczęście, że twoja pociecha chce czymś się interesować, a jego zainteresowani z racji młodego wieku idą raczej pod prąd współczesnym modom i trendom panującym w śród młodzieży.
Więc nie rugaj syna, ale rozmawiaj z nim i tłumacz, wiele się dowie a i pokarzesz mu swoje zainteresowanie jego wyborami, w późniejszych latach będziesz miał z kim rozmawiać o swojej pasji, ktoś Cię będzie rozumiał i wysłuchiwał.

Awatar użytkownika
jerzol_kominiarz
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: jerzol_kominiarz » 08 lut 2006, 11:39

Wszystko jasne nie jestem katem, czyje się całkowicie odpowiedzialny za to, co się stało gdyż umożliwiłem dostęp do mojego komputera i ustawiłem stronę na automatyczne logowanie. Udawał mądrale przed wszystkimi, bo na ten temat rozmawialiśmy (poje poglądy są bardzo podobne, co do glonów i filtracji) - mój "mądrala" chciał się popisać i narozrabiał.
Gdyby nie wstyd przed szanownym gremium tego forum pusciłbym mu to płazem.
Jeszcze raz bardzo przepraszam za całe zamieszanie i proszę o wyrozumiałość

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 08 lut 2006, 11:43

Daj spokój, jeszcze Ci ryby wytruje "przypadkiem" ;-) Najważniejsze, że zareagowałeś. Poza tym, serdecznie witamy.

Odpowiedz

Wróć do „Technika”