Sprawa niby banalna bo pewne doświadczenie już mam,jednak zdaje sobie sprawę że jest wśród nas wielu kolegów którzy to wiedzą techniczną i doświadczeniem biją mnie na głowe.
Oczywiście wewnętrzny wygląd zbiornika zostawie sobie,choć jestem otwarty na propozycje.
Ale do rzeczy:
//akwarium będzie miało 220cm dł. i chyba po 60cm szer. i wys. //myślę że zero roślin//z rybek tylko palety i może jakiś glonojad:) //dobowa podmiana wody będzie na poziomie 40-50%//
1.Teraz mam pytanie,jaką filtracje zastosować?Podmieniając około 50% wody dziennie czy jakiaś filtracja wogóle ma sens?
2.Oświetlenie.Tu jestem najmniej zorientowany.Zero roślin więc proszę o poradę co by się najlepiej sprawdziło w moim przypadku.
3.UV-ka.Tak czy nie,na czym lepiej wyjdę?
4.Akwarium będzie stało w mieszkaniu i choć bez roślin to zależy mi na w miare estetycznym wyglądzie.Zamierzam posklejać pare ładnych kamieni itd. tylko czym lepiej?Silikonem czy może cementem (cementem chyba wyjdzie naturalniej),również chcę zrobić sam tło na tylną ścianę i pytanie moje: z czego to zrobic aby nie wydzielało potem różnych świństw do wody?
5.Dno akwarium.Co zrobić i czym wyłożyć?Nie chce gołej szyby ale wolałbym też nie mieć piasku i żwirku... Co zrobić?Jest szansa coś wykombinować?
Na początek to tyle.Myślę że wraz z pracami moich pytań może przybyć i nie ukrywam że liczę na pomoc.
Dzieki i pozdrawiam