ph metr!!

Nowości - opinie

Moderatorzy: niki 28, tuptus

pempy
nowicjusz
nowicjusz
Imie i Nazwisko: Przemek Surdej
Miejsce zamieszkania/miasto/: Kraków / Gdańsk

ph metr!!

Post autor: pempy » 26 lip 2006, 12:29

witam wszystkich,jestem akurat na wakacjach w USA i przegladam sobie tutejsze allegro czyli www.ebay.com i uzadzenia takie jak kieszonkowy ph metr kosztuja tutaj okolo 20 dolarow!!(64 zl)razem z wysylka:Dprodukt ten jest sprzedawany przez jakiegos chinczyka z shanghai'u : cgi.ebay.com/Digital-pH-Meter-...1QQcmdZViewItem jezeli nie znajdziecie aukcji bo wygasla albo cos to uzytkownik nazywa sie "nicedigi" i jest super sprzedawca .w polsce podobne przedmioty kosztuja 130-150 zl i ktos moze powiedziec "no ale tamto to chinskie dziadostwo"ale pomyslmy z kad ten polak to wziol????:D.niestety troszeczke sie spoznilem bo na allegro byl identyczny jak wystawiany przez chinczyka ale juz go nie ma wiec pokazuje podobny(sa to standardowe dlugopisy rozniace sie tylko obodowa)ten ma jeszcze pomiar teperatury wiec jest troche drozszy i nie kosztuje 130 tylko 155 zl:D : allegro.pl/item117034383_elekt...mperatury_.html
kazdy z nas moze kupic sobie taki ph metr z chin poniewaz koles wysyla na caly swiat i chociaz ze ten facet na allegro mial napisane ze udziela gwarancji to mysle ze polega to na tym ze jezeli jest faktycznie uszkodzony to wysyla ci 2 taki sam,i teraz dodawanie(64zl+64z=128zl,wiec i tak ,nawet jak ci wysle 2 sztuke zarabia na tobie 2 zl:D . pewnie wyslal maila do tego chinczyka i tamten wyslal mu tego kilkanascie a moze wiecej laczona przesylka i polak zdziera z ciebie jeszcze wiecej!!!! niech ktos sobie nie pomysli ,ze jestem jakis straszny,ja rozumiem ze polak chce zarobic i calkowicie to popieram ,ale jak juz daje jakas cene to ludzie- w granicach rozsadku!!!!.130zl to ponad 2 razy tyle co chinczyk a u chinczyka 3/4 z 20 dolarow to przesylka!!!!jezeli on to sprzedaje za 5 dolarow to jeszcze na tym zarabia a polak za 130 zl-no to moim zdaniem to jest chore,a moze to ja jestem chory???....sam juz nie wiem....ostatnio ktos napisal posta i dal linka do uzadzen tego typu firmy hanna za 90 zl z gwarancja i mysle ze to sie oplaca kupowac ale jak widze ze koleszka z allegro tego sprzedal parenascie sztuk i ludzie mu jeszcze SERDECZNIE DZIEKUJA TO MI SIE SLABO ROBI wiec nie dajcie sie robic !!!!,sory za polskie znaki a raczej ich brak ale nie moge sobie ich tu ustawic
PS.ogladnijcie srobokreciki do kalibracji ,identyko ,nawet widac ze z jednej fabryki :D pozdrawiam ....::::Przemek::::....

pempy
nowicjusz
nowicjusz

Post autor: pempy » 26 lip 2006, 12:35

yy podaje ponownie linki poniewaz poucinalo, nawet udalo mi sie znalezc na allegro identyczny,ktos wystawil spowrotem :D
to ten chinski ph metr:
http://cgi.ebay.com/Digital-pH-Meter-Te ... dZViewItem
a tu polski:
http://allegro.pl/item117526618_profesj ... ancja.html
podobne ???? :D
pozdrawiam ....::::Przemek::::....

Awatar użytkownika
Hypno
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Piotr Smoleń
Miejsce zamieszkania/miasto/: Lublin
Kontaktowanie:

Post autor: Hypno » 26 lip 2006, 12:57

I to są właśnie polskie realia :-) To ja do tych mierniczków Hanny dałem namiar. Popatrz dobrze może znajdziesz w takich rozsądnych cenach mierniki przewodności albo takie combo 2 w 1 o rozsądnej dokłądności. Albo ..... sondy pH czy całe komputery pH do akwariów.

pempy
nowicjusz
nowicjusz

re:

Post autor: pempy » 27 lip 2006, 09:27

witam,aa tak wlasnie ,nie chcialo mi sie szukac ale to faktychnie ty:D kupie sobie ta hanne bo 30 zl drozej i mam gwarancje i pewnosc:D co do tego czy sa tu kombo to powiem tak:jest tego pelno i w roznych cenach ,uzywane komputery 1/2 ceny uzywek w polsce,tam mentalnosc ludzi jest inna ,kupilem w usa kilka rzeczy i ludzia nie zalezy na wielkim zysku ze sprzedanych rzeczy,chca sie tylko pozbyc tego czego nie uzywaja(przecietnie taki komputerek to sredni 3-4 dniowy zarobek)w polsce sytuacja jest inna ,jezeli cos kupimy za 100 zl to chcemy to sprzedac drogo np .za 80 bo kasa w polsce na ulicy nie lezy:(

Odpowiedz

Wróć do „Technika”