Trochę techniki, czyli pstryczek elektryczek
- stanpiter
- członek PKMD
- Imie i Nazwisko: Piotr Stanaszek
Trochę techniki, czyli pstryczek elektryczek
Witam wszystkich razem i każdego z osobna.
Wpadł mi do głowy pewien pomysł, więc pozwolę sobie go przedstawić (zaznaczę że mam na to błogosławieństwo Loccotusa).
W wakacje 2006 postanowiłem zrobić sobie dobrze, a rybą lepiej i zmontowałem takie ustroistwo jak SKALAR (gdzieś na forum jest foto, mniejsza o to) po kilku miesięcznym użytkowaniu stwierdzam że to sprzęcicho choć do super najtańszych nie należy, spisuje się doskonale, i choć nie mam zamiaru nikogo przekonywać do dozowania nim Co2, to posiada wiele innych przydatnych funkcji, (to zobaczycie w instrukcji obsługi). Dalej jednak nikt nie wie czego ja właściwie chcę, otóż postanowiłem zrobić się przez chwilę dobrym, i pomóc kolegom z PKMD - (to jeden z warunków przedstawionych przez Loccotusa) oczywiście mam na myśli te osoby które, nie potrafią zmontować tego sami (nie chcę nikomu odbierać przyjemności twórczej). Dobra, teraz o tym jak ma to wyglądać, a mianowicie każdy chętny do zmontowania Skalara kupi sobie części, (dam adres gdzie można tego dokonać, wraz z cennikiem) i pośle je na mój adres, ja polutuje itd co trzeba i odeślę na wskazany adres działający sterownik, a w zakupioną wraz z częściami obudowę właściciel wmontuje sobie sam. Dlaczego tak - już wyjaśniam, pisałem że pomogę więc zrobię to całkowicie za darmo - to drugi warunek Loccotusa, więc by nikt nie powiedział że zarabiam na częściach i na montażu na gotowo, każdy zrobi to we własnym zakresie. Koszt potrzebnych części wynosi około 270zł bez elektrody Ph wg cennika jaki posiadam, do tego trzeba doliczyć jeszcze ewentualne koszty przesyłki części do mnie i zmontowanego już do właściciela. Poniżej adres do instrukcji obsługi.
http://www.skalar.mcten.pl/index.php?op ... &Itemid=30
Proszę o odpowiedź co o tym sądzicie.
Pozdrawiam i kłaniam się nisko, po samo ....ko
Piotr
ps. Jeśli znajdą się chętni proszę o wiadomość w tym wątku.
Wpadł mi do głowy pewien pomysł, więc pozwolę sobie go przedstawić (zaznaczę że mam na to błogosławieństwo Loccotusa).
W wakacje 2006 postanowiłem zrobić sobie dobrze, a rybą lepiej i zmontowałem takie ustroistwo jak SKALAR (gdzieś na forum jest foto, mniejsza o to) po kilku miesięcznym użytkowaniu stwierdzam że to sprzęcicho choć do super najtańszych nie należy, spisuje się doskonale, i choć nie mam zamiaru nikogo przekonywać do dozowania nim Co2, to posiada wiele innych przydatnych funkcji, (to zobaczycie w instrukcji obsługi). Dalej jednak nikt nie wie czego ja właściwie chcę, otóż postanowiłem zrobić się przez chwilę dobrym, i pomóc kolegom z PKMD - (to jeden z warunków przedstawionych przez Loccotusa) oczywiście mam na myśli te osoby które, nie potrafią zmontować tego sami (nie chcę nikomu odbierać przyjemności twórczej). Dobra, teraz o tym jak ma to wyglądać, a mianowicie każdy chętny do zmontowania Skalara kupi sobie części, (dam adres gdzie można tego dokonać, wraz z cennikiem) i pośle je na mój adres, ja polutuje itd co trzeba i odeślę na wskazany adres działający sterownik, a w zakupioną wraz z częściami obudowę właściciel wmontuje sobie sam. Dlaczego tak - już wyjaśniam, pisałem że pomogę więc zrobię to całkowicie za darmo - to drugi warunek Loccotusa, więc by nikt nie powiedział że zarabiam na częściach i na montażu na gotowo, każdy zrobi to we własnym zakresie. Koszt potrzebnych części wynosi około 270zł bez elektrody Ph wg cennika jaki posiadam, do tego trzeba doliczyć jeszcze ewentualne koszty przesyłki części do mnie i zmontowanego już do właściciela. Poniżej adres do instrukcji obsługi.
http://www.skalar.mcten.pl/index.php?op ... &Itemid=30
Proszę o odpowiedź co o tym sądzicie.
Pozdrawiam i kłaniam się nisko, po samo ....ko
Piotr
ps. Jeśli znajdą się chętni proszę o wiadomość w tym wątku.
- birdas
- entuzjasta
- Imie i Nazwisko: Marcin Spychała
- Miejsce zamieszkania/miasto/: Jelenia Góra
Re: Trochę techniki, czyli pstryczek elektryczek
Jeśli Lajon 112 kosztuje 250 zł, a Lajon 115 - 310 zł (Lajon 120 już chyba 320 zł) to po co sie bawić w składanie tego samemu ? Wyjdzie na to samo ... .stanpiter pisze: Koszt potrzebnych części wynosi około 270zł bez elektrody Ph wg cennika jaki posiadam, do tego trzeba doliczyć jeszcze ewentualne koszty przesyłki części do mnie i zmontowanego już do właściciela.
No chyba, że ten skalar bije na głowę Lajony ...
- stanpiter
- członek PKMD
Re: Trochę techniki, czyli pstryczek elektryczek
Nie znam Lajonów, czy sterują oświetleniami, grzałkami, wentylatorami itd? w samo dozowanie Co2 nie mam zamiaru się bawić.birdas pisze:Jeśli Lajon 112 kosztuje 250 zł, a Lajon 115 - 310 zł (Lajon 120 już chyba 320 zł) to po co sie bawić w składanie tego samemu ? Wyjdzie na to samo ... .stanpiter pisze: Koszt potrzebnych części wynosi około 270zł bez elektrody Ph wg cennika jaki posiadam, do tego trzeba doliczyć jeszcze ewentualne koszty przesyłki części do mnie i zmontowanego już do właściciela.
No chyba, że ten skalar bije na głowę Lajony ...
- stanpiter
- członek PKMD
Tak, oświetleniem można sterować inaczej (nawet tymi mechanicznymi, przy których dostawałem drgawek) tylko po cholerę mieć kilka pudełek, jak można zastąpić to wszystko jednym. Na dodatek podczas zaniku napięcia w sieci cały program (nastawy) są zachowane i po włączeniu prądu sam wraca do podanych parametrów.
- stanpiter
- członek PKMD
To znaczy zamówiłeś u Loccotusa, czy ja mam dla Ciebie poskładać (albo jest wcześnie rano, albo ja mało jarzękubamajer pisze:Piotr, zapisałem sie niedawno do Loccutusa jako przyszły skalarowiec.
Chętnie skorzystam z Twojej propozycji. Podaj, proszę namiary.
pozdr