filtr zewnętrzny zamiast pompy w sumpie

Nowości - opinie

Moderatorzy: niki 28, tuptus

MaciekL
junior
junior

filtr zewnętrzny zamiast pompy w sumpie

Post autor: MaciekL » 04 maja 2007, 14:10

Czy w sumpie zamiast pompy można użyć filtra zewnętrznego. Wlot do sumpa (w miejsce pompy) a wylot do akwarium. Teoretyczne wszysko powinno być ok. ale może są jakieś nieprzewidziane punkty takiej teori. Jak myślicie?

Awatar użytkownika
BLANTNH
junior
junior
Kontaktowanie:

Post autor: BLANTNH » 04 maja 2007, 15:46

Witam

Miałem ten sam dylemat ale zrezygnowałem z sumpa bo stwierdziłem ze lepiej poskładac jakis konkretny filtr z allegro i tak zrobiłem . A z tą głowica niewiem czy nie bedzie za małe cisniezeby podnisc wode do góry a 2 sprawa to jak braknie pradu to czy nie zassa wody z akwarium

Awatar użytkownika
Amorphis
entuzjasta
entuzjasta
Imie i Nazwisko: Marek
Miejsce zamieszkania/miasto/: Bydgoszcz

Post autor: Amorphis » 04 maja 2007, 17:14

Sprzedaj zewnętrzny i w to miejsce zewnętrzna pompa CO lub magnetyczna z fotograficznego minilaba. Zmieścisz się w 150zł za nówkę CO lub do 100zł używana magnetyczna. Jeśli sprzedasz kubełek, kupisz pompę w zamian zyskasz cichość, moc, możliwość regulacji, trwałość, a jak zostanie Ci jeszcze w rozliczeniu za kubełek kasa, to podam Ci mój nr konta :)

MaciekL
junior
junior

Post autor: MaciekL » 04 maja 2007, 20:08

amorphis pisze:Sprzedaj zewnętrzny i w to miejsce zewnętrzna pompa CO lub magnetyczna z fotograficznego minilaba. Zmieścisz się w 150zł za nówkę CO lub do 100zł używana magnetyczna. Jeśli sprzedasz kubełek, kupisz pompę w zamian zyskasz cichość, moc, możliwość regulacji, trwałość, a jak zostanie Ci jeszcze w rozliczeniu za kubełek kasa, to podam Ci mój nr konta :)
:D :D :D

Odpowiedz

Wróć do „Technika”