Czy ktoś coś wie, lub z dużą dozą prawdopodobieństwa przypuszcza

Link do urządzonka
pozdr
Jestem elektronikiem "od wielkiego dzwonu" jednak potrafię coś niecoś zrobić (wykonałem Skalara). Pytanie do kafarskiego i Hansa Klossa, gdzie na sieci mogę znaleźć schematy tych uradzeń które wykonał Hans Kloss?kafarski pisze: PS, podobne urządzenia można zrobić nawet w domu własnoręcznie tak jak kolega Hans Kloss.
Czyli służy to do odczytu testu kropelkowego. Ja myślałem, że wkładasz elektrodę do wody i masz podane np. No3 od razu. Spotkałem się w pewnym katalogu specjalistycznym (nie pamiętam nazwy) z miernikiem, który mierzy kilka parametrów fizykochemicznych wody, Ph, zawartość tlenu i chyba jeszcze było kilka innych parametrów ważnych dla akwarystów, ale już nie pamiętam dokładnie. Urządzenie było jedno lecz była możliwość podłączenia kilku elektrod (chyba 4) i ciągłego odczytu parametrów. Wiem, że urządzenie tak mnie zainteresowało, że napisałem do firmy. Chcieli to sprzedać zakafarski pisze: wszystko ma za zadanie dokładnie odczytać wynik testu, więc tak czy inaczej stare kropelkowanie też się przyda. jeśli będzie ktoś chętny to miałem gdzieś link po rosyjsku jak zrobić w domu taki kropelkowy test na fosforany z dokł 0.1 do 2ppm.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości