U mnie przepływa woda przez belkę.roh pisze:Piękna idea. taka sama pracuje u mnie. Muszę Cię zmartwić Alek. Grzałki tym nie wyeliminujesz, właściwie, moc grzewcza jest znikoma. Popatrz tylko na pobór mocy to ci uzmysłowi ile uzyskujesz grzewczej-(to nie jest nadal perpetum mobile)-śmieszne ilości.
Ruch wody mam. Niestety, przy filtracji hydroponicznej muszę mieć i "przerybienie" i "przekarmienie". W tej chwili w 500-ce mamy dwa duże węgorki (armatus) i 8 bocji średniej wielkości. Jest to za mało. Hydroponika zabiera całe NO3 i pojawiły się glony na szybach. Dopiero, jak żona zaczęła dolewać NO3, glony powoli się cofają.Pompki napowietrzającej nie potrzeba i bez tego, wystarczy mieć ruch wody, nieprzerybiony baniak i nie za wysoką temperaturę
Będę montował 4 moduły po 6 LEDów Cree o mocy 3 W każdy. Ciepło z każdego modułu będzie odprowadzał duży radiator - łącznie 7 kg aluminium. Mam nadzieję, że uda mi się dzięki temu schłodzić LEDy do ok 25 - 26C, a reszta ciepła pójdzie w wodę.U mnie przepływa woda przez belkę.Belka która ma 30 power ledów o mocy 1W ok 110lm (białe) rozgrzewa się do temperatury:
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość