kwarcowy jest napewno-test kwasem

No to krewetki długo nie pożyją na "pustyni". :(birdas pisze: W moim akwarium nie będzie roślin. Ani jednej wsadzonej do piasku. Pisałem już o tym wcześniej w innych wątkach - będzie piasek, korzenie, mchy na korzeniach, herbaciana woda (jeszcze nie wiem w jakim stopniu) i oświetlenie diodowe. No i ryby i krewetki :D
Słyszałem takie teorie, ale zaczynam mieć inne zdanie. Rozumiem Irku, że masz na myśli, że nie będą miały się gdzie schować, że ryby je zjedzą itp. Jeśli tak, to niekoniecznie - będzie mech, a aktualnie w ogólnym krewetki przepływają czasami 2-3 cm przed pyskiem paletki i nie ma żadnej reakcji. Nawet widziałem jak po grzbiecie im skaczą. Mam nawet bocje takie po ok. 20 cm i też im krzywdy nie robią.IreneuszKaczor pisze: No to krewetki długo nie pożyją na "pustyni".![]()
CraNcH^MS pisze: Miałem na myśli to, że poco dawać do podłoża kratki itp. rzeczy jak można zrobić BSD i najzwyklej nasypać 13 cm żwirku i już zachodzi upragniona denitryfikacja. Nikt do tej pory nie napisał o wyraźnej przewadze plenum nad BSD (chyba, że do tej pory nie wpadłem na taki artykuł). Sam zrobiłem BSD w swoim zbiorniku i wylatujące bąbelki azotu z podłoża widać bardzo często.
Ewentualnie mchy, korzenie, może kilka liści, a może tylko szyszki. Nie będzie ani jednej rośliny wsadzonej do piasku._TOM_ pisze: birdas, jak zostawiasz mchy ,to one swiatlo potrzebują dobre, moze zostaw też tarwkę, fajnie wygląda - amazonkowo, trawka, korzenie i liscie w herbacie![]()
Nie miałem na myśli biologii - tylko ten cały syf co masz w filtrze. Resztki zgniłych roślin, odchody, resztki jedzenia itp.laso pisze: Poza tym nie do końca wierzę w stwierdzenie że biologie da się zabić w 2 godziny.
Mam to u siebie w krewetkarium, byłem u Irka i też to ma. Myślę, że jest to nie do uniknięcia i traktuję to jako normalne zjawisko.Dlatego pytam czy macie bądź mieliście w okresie dojrzewania plenum takie plamy pod warstwą piachu? Zaznaczam iż nie ma tego na piasku tylko jakieś 3-5mm pod nim w rożnych miejscach akwa.
Brzmi to dla mnie trochę dziwnie, bo jak u licha można dostrzec plamy pod wierzchnią warstwą piachu? Rentgena masz w oczach?laso pisze: Dlatego pytam czy macie bądź mieliście w okresie dojrzewania plenum takie plamy pod warstwą piachu?
No na pewno nie mam rentgena.Brzmi to dla mnie trochę dziwnie, bo jak u licha można dostrzec plamy pod wierzchnią warstwą piachu? Rentgena masz w oczach?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości